Вицеканцлерът на Австрия Ханс-Кристиян Щрахе коментира скандалното видео с мистериозна

...
Вицеканцлерът на Австрия Ханс-Кристиян Щрахе коментира скандалното видео с мистериозна
Коментари Харесай

Вицеканцлерът на Австрия проговори за мистериозната дама, която му изяде главата

Вицеканцлерът на Австрия Ханс-Кристиян Щрахе разяснява скандалното видео с мистериозна дама, на което договаря за споносориране на неговата Партия на свободата преди изборите. Клипчето, което се появи в редица немски медии, докара до оставката му и начало на антикорупционно следствие.

Щрахе твърди, че във въпросното видео беседва не с рускиня, а с гражданка на Латвия.

„ Предполагаемата латвийска гражданка, съпроводена от щерка си, описа, че желае да се засели във Виена и да влага в Австрия. Чрез собствен немски прочут тя желала да се запознае с мен. Този частен диалог се организира през лятото на 2017 година, на остров Ибиса в наличието на този неин немски прочут, който ни предложения на вечеря”, означи Щрахе на конференция във Виена.

Политикът добави, че повече в никакъв случай не е контактувал с тази жена, както и че австрийската Партия на свободата не е получавала никакви пари от нея. „ Това бе частна среща, в която участвахме единствено ние двамата “, добави той.

По думите му, историята със скандалния видеозапис е мръсна акция за дезинформация и той не желае поради нея да слага под опасност активността на австрийското държавно управление. Той посочи, че всички обвинявания са извадени от подтекста, и настоя да се разгласява цялостният видеозапис с всички детайлности от диалога на остров Ибиса.

Политикът призна, че повлиян от алкохола, може би си е разрешил да разисква всевъзможни тематики през въпросната вечер.

Щрахе настоя да бъде оповестен цялостният запис на диалога. Той добави, че е подал оставка, с цел да не въвлича в абсурда държавното управление на страната.

Видеозаписът, оповестен от немските медии, провокира политически скандал в Австрия. Върховната прокуратура на Австрия стартира инспекция на данните за скрито финансиране на Партията на свободата.

Междувременно хиляди австрийци се събраха за митинг в центъра на Виена с искане да бъдат извършени нови избори. На демонстрацията участват представители на Социалдемократическата партия, която след изборите през 2017 година непринудено мина в съпротива поради ниския си рейтинг, поддръжници на партиите "Нова Австрия ", "Листа Петер Пилц " и "Зелените ".



ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР