Витамин C е най-популярният помощник на имунната система, но в

...
Витамин C е най-популярният помощник на имунната система, но в
Коментари Харесай

Преди грипът да атакува: сън, вода и по-малко стрес

Витамин C е най-популярният асистент на имунната система, само че в реалност не е единственото средство да засилим защитните сили на организма.

С идването на грипната вълна е добре да вземем ограничения за стабилизиране и укрепване на тялото и да понижим риска от боледуване. Когато сме в добра физическа кондиция и имунната ни система работи вярно, даже да се разболеем, инфекцията ще притече по-леко и с по-малък риск от затруднения.

Повече сън за мощен имунитет

Напоследък от ден на ден се приказва за ролята на съня като имунен стимулатор. Много хора с с напрежение всекидневие спят малко и се надяват с приема на витамини да защитят организма си от болести, само че това просто не работи. Редовното недоспиване фактически заплашва със срив на имунната система , по тази причина не подценявайте тази заплаха. Осигурявайте си постоянен, първокласен сън, с цел да поддържате имунитета си на равнище. Това важи за цялото семейство.

 Преди грипът да нападна: сън, вода и по-малко стрес

Най-ефективната вечерна рутина за понижаване на напрежението

Стресът разрушава имунната система

Още нещо значимо – колкото по-спокойни и отпочинали сте, толкоз по-добри защитни сили имате против заболяванията. Смейте се повече, слушайте хубава музика, прегръщайте обичаните си хора, правете секс. Не оставяйте напрежението да превземе всекидневието, мозъка и тялото ви.

Вода и пробиотици

Здравето на стомашно-чревния тракт има директна връзка с работата на имунната система. Затова постоянният банкет на пробиотици може да ви помогне да подсилите отбраната на организма си. Повечето експерти предлагат приемът да става с храната – най-много натуралното кисело мляко – вместо под формата на добавки. Друг значим фактор е да не допускате тялото ви да е обезводнено. Пийте вода постоянно на дребни глътки, а не едвам тогава, когато усетите припадък на жадност, който самичък по себе е сигнал, че към този момент сте обезводнени.

 Преди грипът да нападна: сън, вода и по-малко стрес

Храни, които ускоряват имунитета

Лекари от Mayo Clinic са на мнение, че най-хубавият източник на скъпи витамини е свежата храна, и по-точно постоянният банкет на задоволително плодове и зеленчуци. Когато през зимата сме затруднени и на пазара няма задоволително свежи сезонни плодове, замразените също са допустим избор. Те са и по-добър вид от плодовете и зеленчуците от консерва. Сред най-полезните за имунитета храни са цитрусовите плодове, чесънът, боровинковите плодове, броколи, джинджифил, чесън, натурално кисело мляко, ядки, риба и морски блага, преден чай.

Разбира се, най-важното при здравословното хранене е да постигнете баланс и да слагате потребните храни постоянно в чинията си. Една салата или кг цитруси един път седмично няма да ви оказват помощ: по-скоро се стремете да си изградите постоянен и прецизен хранителен режим и всеки ден да се храните разнообразно, като избягвате алкохола и сте умерени в потреблението на кафе.

 

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР