Виталик Бутерин, основателят на Етериум (ETH), посочи три основни прехода,

...
Виталик Бутерин, основателят на Етериум (ETH), посочи три основни прехода,
Коментари Харесай

Ето какво трябва да направи Етериум за да избегне провал според Виталик Бутерин

Виталик Бутерин, създателят на Етериум (ETH), уточни три съществени прехода, които би трябвало да се случат, с цел да може платформата да резервира позициите си в бъдеще.

В неотдавнашна обява в блога си Бутерин акцентира смисъла на мащабируемостта, сигурността на портфейла и неприкосновеността на персоналните данни като основни области, с които Етериум би трябвало да се оправи.

За да се подсигурява еволюцията на Етериум в зряла и комфортна за потребителите платформа, следните механически преходи би трябвало да се осъществят по едно и също време:

  • Преход към мащабиране: Етериум би трябвало да схване решения от втори пласт (L2) като “ “, които обработват транзакции отвън главната мрежа на Етериум, като в същото време резервират съответните данни за транзакциите.
  • Преход към сигурност на портфейла: От решаващо значение е всички да преминат към потребление на портфейли със смарт контракти, което ще увеличи сигурността на портфейлите на Етериум.
  • Преход към отбрана на персоналните данни: Етериум би трябвало да даде приоритет на създаването на запазващи неприкосновеността на персоналния живот прехвърляния на средства и разнообразни други функционалности като обществено възобновяване, еднаквост и известност, които поддържат неприкосновеността на персоналните данни на потребителите.

Бутерин предизвести, че непостигането на мащабируемост може да докара до високи транзакционни разноски, което ще насочи продуктите към централизирани решения като опция.

Недостатъчната сигурност на портфейла също може да накара потребителите на Етериум да мигрират към централизирани тържища, търсейки по-голяма отбрана за своите активи.

Освен това, в случай че Етериум продължи да разчита само на обществени транзакции, потребителите може да изберат централизирани други възможности, с цел да скрият най-малко отчасти данните си.

Бутерин акцентира смисъла на техническата изпълнимост и досегаемост за елементарните консуматори, като акцентира нуждата да се отговори на това предизвикателство.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР