Висящият мост Longjiang“ Висящият мост Longiang“, по-известен като моста на

...
Висящият мост Longjiang“ Висящият мост Longiang“, по-известен като моста на
Коментари Харесай

Девет уникални моста в Китай, които ще Ви спрат дъха

Висящият мост „ Longjiang “

Висящият мост „ Longiang “, по-известен като моста на река Лонг, може да се види в покрайнините на Баошан, Юнан, Китай. Той свързва градовете Баошан и Тенгчонг.

Мостът на Лонг Ривър е един от най-дългите и най-високите висящи мостове в цяла Азия. Създаването му е лишило 5 години.

Мостът виси на 280 метра над реката. Преминаването по моста е доста по-удобно, в сравнение с по 8,4-километровото отклоняване от Баошан и Тенгчонг. Все отново не е за хора със слаби сърца.

Дървен път в небето

Китай има традиция в построяването на ужасяващи мостове, които плашат туристите. „ Пътят с дъски в небето “ е оборудване от сковани дървени дъски на ръба на планински връх.

Като се има поради, че дъските са на 7000 фута над равнището на земята, не е изненада, че имате потребност от колан, с цел да преминете. Ужасяващо е, че би трябвало да разкопчаете колана си, в случай че желаете да минете около различен човек, и по-късно да го закопчаете, когато прекосите.

Висящ стъклен мост

Скандално известният провесен стъклен мост е един от най-ужасяващите планове в този лист. Той се намира в Националния геоложки парк Шинюджай на Китай и се простира на 1410 фута сред две планини.

Хиляди гости се стичат всяка година към моста, с цел да създадат фотоси на невероятната природа. С надникването през стъкленото дъно ще можете да извършите убийствени фотографии, само че в случай че се страхувате от височини, добре е да имате другар с Вас, който да ви държи за ръка.

Мостът на безсмъртните

Мостът на безсмъртните свързва планинските вериги Хуаншан в южната провинция Анхуей в Източен Китай. Мостът, пораждащ световъртеж, е отблъскващ за прекосяване, само че гледките несъмнено са възнаграждаващи и фотосите също са много специфични.

От страната на планината има още един мост, формиран единствено от няколко дъски. Спадът по-долу е много трагичен и в случай че сте решили да пресечете, ние имаме единствено един съвет – Не гледайте надолу!

Мост на река Сиду

Мостът на река Сиду е един от най-високите в света. Стоманеният мост е издигнат през 2009 година и построяването му коства 100 милиона $. Той виси на 488 метра над дъното на каньона и на 1524 метра през долината на реката. Това е пъклен високо.

Мостът свързва две обособени елементи на страната, които преди са били недостъпни заради планинските вериги. Мостът може да е един от най-здравите, издигнати в миналото, само че към момента е ужасяващо за прекосяване. За страдание искащите да посетят обособените терени нямат избор.

Огъващият се мост „ Руий “

Този халюцинационен мост  Руий в китайската провинция Zhejiang наподобява на всичко друго, само че не и на същински, защото се огъва и усуква на 140 метра над земята.

 

 

Мост „ Цвете на небето “

Разположен е в Чунцин, в геопарка Longgan. Има U-образна стъклена пътека, която стърчи от канара, гледаща надолу в долината.

 

 

 

 

 

 

Мост „ Дуге “

Не пресичайте въжения моста Дуге, в случай че се страхувате от височини! Това е най-високият мост в света –  565 метра. Част е от автомагистрала G56 Хангжу-Руили и има четири платна. Открит е през 2016 година Мостът Дуге е приет от Световните върхове на Гинес за най-високия мост в света през 2018 година

 

 

Мост „ Дзяоджоуски залив “

Китай прибавя към сбирката си още един дълъг мост „ Дзяоджоуски залив “, с рекламация да е най-дългият морски мост в света. Той свързва окръг Хуандао с град Циндао и прилежащия остров Хондао. Дължината му е 46,5 километра. Мостът на залива e открит през 2011 година и слага връх на Гинес за най-дългия мост над вода в света.

Източник: mediata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР