Висшият съд в Белград за пореден път отложи делото за

...
Висшият съд в Белград за пореден път отложи делото за
Коментари Харесай

Съдът в Сърбия пак отложи делото за екстрадиция на Цветан Василев

Висшият съд в Белград за следващ път отсрочи делото за екстрадицията на банкера Цветан Василев в Бългрия заяви БГНЕС. Говорителката на съда Татяна Тешич заяви, че съвещанието е отсрочено откакто отбраната на Василев е съобщила, че няма опция да участва на делото, тъй като има други каузи. Следващото съвещание е планувано за 18 юни.

Банкерът е в Сърбия към този момент шест години и до момента процесът за връщането му у нас не може да стартира. Василев е основният обвинен по делото за източването на КТБ.

Неуспешната екстрадиция на Василев към този момент докара до няколко конфликта сред България и Сърбия. През февруари основният прокурор Иван Гешев разгласи, че Русия пази банкера посредством сръбските управляващи.

Шефът на държавното обвиняване изпрати писма до няколко европейски институции и до съда в Белград.

" Изразяваме неразбиране от забавянето на Вашето решение с близо 5 години и 6 месеца от изпращане на първичната ни молба за екстрадиция на българския жител Цв.В. и повече от 4 години и 8 месеца от изпращането на спомагателната молба. Информираме Ви, че такова закъснение в приемането на отговор от замолена страна е невиждан случай в нашата процедура като молеща страна в историята на приложението на правния механизъм на Европейската спогодба за екстрадиция, откакто навреме е била изпращана и всяка желана спомагателна информация ", съобщи в него основният прокурор.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР