Висшият икономически съветник на украинското правителство Олег Устенко заяви в

...
Висшият икономически съветник на украинското правителство Олег Устенко заяви в
Коментари Харесай

Украйна: Инфраструктурните щетите от войната досега са за 100 млрд. долара



Висшият стопански консултант на украинското държавно управление Олег Устенко съобщи в четвъртък, че съветски въоръжени сили до момента са унищожили инфраструктура, здания и други физически активи на стойност минимум 100 милиарда $, съобщи Ройтерс.

Устенко, основен стопански консултант на украинския президент Владимир Зеленски, сподели на онлайн събитие, проведено от Института за интернационална стопанска система " Петерсън ", че войната в Украйна е предизвикала цялостно закриване на 50% от украинския бизнес, до момента в който другата половина от бизнеса в страната работи много под потенциала си.

Междувременно украинският президент Владимир Зеленски подписа закон, който позволява изземването на съветска благосъстоятелност в Украйна, оповестиха от Народното събрание на страната.

" Ще създадем всичко, с цел да намерим непознатата благосъстоятелност на съветските пропагандатори и да я конфискуваме. Вие обичате първокласния метод на живот и европейските страни, нали? Можете да се сбогувате с това ", съобщи Зеленски, представен от Kyiv Independent.

От украинският парламент означиха, че това решение е взето в отговор на решението на Русия " да стартира война против Украйна и нейните поданици ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР