Висши дипломати от Г-7 на водещите индустриални демокрации призоваха за

...
Висши дипломати от Г-7 на водещите индустриални демокрации призоваха за
Коментари Харесай

Държавите от Г-7 настояват за „спешни действия“ за подпомагане на цивилни, хванати в капан в Газа, включително паузи в боевете

Висши дипломати от Г-7 на водещите индустриални демокрации приканиха за „ незабавно деяние “, с цел да помогне на цивилни, попаднали в капан във все по-ужасна обстановка в Газа, в това число паузи в боевете, с цел да се разреши на помощ да влезе и хората да излязат, в оповестяването на...

От МАТЮ ЛИ Асошиейтед прес, ФОСТЕР КЛУГ Асошиейтед прес и MARI ЯМАГУЧИ Асошиейтед прес, 7 ноември 2023 година, 22:32

ТОКИО -- Висши дипломати от Групата на седемте водещи индустриални демокрации приканиха в сряда за „ незабавни дейности “ за подкрепяне на цивилни, хванати в все по-тежка обстановка в Газа, в това число паузи в боевете, с цел да се разреши на помощта да влезе и хората да излязат, в оповестяването на единна позиция по отношение на войната Израел-Хамас.

In в изказване след два дни интензивни договаряния в Токио, нациите се пробваха да балансират нуждата да се помогне на палестинците в обсадения анклав с недвусмислена рецензия на трансграничната офанзива на Хамас от 7 октомври и поддръжка за правото на Израел на самозащита. Но изказването усилва натиска върху Израел, който преди този момент се съпротивляваше на апелите на Съединени американски щати за „ филантропична пауза “. храна, вода, медицински грижи, гориво и заслон и достъп за филантропични служащи “, се споделя в изказването, направено от държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен и външните министри от Англия, Канада, Франция, Германия, Япония и Италия. „ Ние поддържаме филантропични паузи и коридори, с цел да улесним незабавно нужната помощ, придвижването на цивилни и освобождението на заложници. “

Срещата на G7 беше частично опит за преодоляване на влошаващата се филантропична рецесия, като в същото време не разрешава задълбочаване на по-широките разлики по отношение на Газа. Това пристигна „ в доста натоварен миг за нашите страни и за света “, сподели Блинкен в забележки пред кореспонденти, добавяйки, че „ единството на Г-7 е по-силно и по-важно от всеки път. “

Министрите означиха, че Г-7 „ работи интензивно, с цел да предотврати по-нататъшната ескалация и по-широкото разпространяване на спора “, а също по този начин употребява наказания и други ограничения, „ с цел да откаже на Хамас опцията да набира и употребява средства за осъществяване на зверства. ” Те също по този начин осъдиха „ повишаването на насилието на екстремистки заселници, осъществено против палестинци “, което съгласно тях е „ недопустимо, подкопава сигурността на Западния бряг и заплашва вероятностите за дълготраен мир “.

Докато дипломатите се срещнаха в центъра на Токио, организация на Организация на обединените нации сподели, че хиляди палестинци в Газа бягат на юг пешком единствено с това, което могат да носят, откакто са изчерпали храната и водата на север. Израел сподели, че войските му са сражавайки се с бойци на Хамас надълбоко в град Газа, който е бил дом на към 650 000 души преди войната и където съгласно израелската войска Хамас има своето централно командване и голям лабиринт от тунели.Нарастващите цифри, които си проправят път на юг, сочат към все по-отчайваща обстановка в и към най-големия град в Газа, който беше подложен на тежки израелски бомбардировки.

„ Всички ние желаеме да прекратим този спор допустимо най-скоро и в това време да сведем до най-малко страданията на цивилното население “, сподели Блинкен. „ Но, както разисках с моите сътрудници от Г-7, тези, които приканват за неотложно преустановяване на огъня, имат задължението да обяснят по какъв начин да се оправят с неприемливия резултат, който евентуално ще докара: Хамас, оставен на място с повече от 200 заложници, с потенциал и декларирано желание да повтори 7 октомври още веднъж и още веднъж и още веднъж. “

Гледайки напред след войната, Блинкен сподели, че „ основните детайли не би трябвало да включват принудително разселване на палестинци от Газа... Без потребление на Газа като платформа за тероризъм или други насилствени офанзиви. Без повторна окупация на Газа след края на спора. Без опити за обсада или блокада на Газа. Без понижаване на територията на Газа. Трябва също да подсигуряваме, че терористични закани могат да произтичат от Западния бряг. 1400 души, най-вече цивилни, и взеха 242 заложници, пратениците на Г-7 се оправиха с редица други рецесии, в това число войната на Русия в Украйна, нуклеарните и ракетните стратегии на Северна Корея и възходящата експанзия на Китай в териториалните разногласия със съседите му. Има също подтик за съдействие за битка с пандемиите, синтетичните опиоиди и заканите от злоупотребата с изкуствен интелект.

Още преди нашествието на Русия в Украйна, G7 се държи дружно в отбрана на интернационалния ред, зародил в началото след разрушаването на Втората международна война. Въпреки някои несъгласия по ръбовете, групата резервира обединен фронт в осъждането и опълчването на нашествието на Русия.

„ Нашият хладнокръвен ангажимент да поддържаме борбата на Украйна за нейната самостоятелност, суверенитетът и териториалната целокупност в никакъв случай няма да се двоумят “, се споделя в изказването.

В по-късен телефонен диалог японският министър председател Фумио Кишида увери украинския президент Володимир Зеленски, че продължава поддръжката за страната му от Г-7 и Япония макар спора в Близкия изток. Кишида също по този начин разгласи проектите си да бъде хазаин на японско-украинска конференция за стопанска система и възобновяване през февруари.

Отделно японският външен министър Йоко Камикава сподели, че външните министри на Г-7 „ остро осъдиха Севера Повтарящите се изстрелвания на балистични ракети от Корея, както и прехвърлянията на оръжия от Северна Корея към Русия, които директно нарушават съответните резолюции на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации. количеството филантропична помощ, изпращана в Газа, и да накара Израел да се съгласи на „ паузи “ във военната си интервенция, с цел да разреши на тази помощ да влезе и повече цивилни да излязат Израел остава неубеден и арабските и мюсюлманските народи изискват неотложно цялостно преустановяване на огъня, нещо, на което Съединените щати се опълчват. Имаше и опозиция против разискването на бъдещето на Газа, като арабските страни упорстваха, че първо би трябвало да се обърне внимание на непосредствената филантропична рецесия.

Миналия месец в сигурността на Организация на обединените нации Съветът, да вземем за пример, Франция гласоподава в интерес на резолюция, призоваваща за филантропично помирение в Газа, на което Съединените щати постановиха несъгласие, тъй като не стигнаха задоволително надалеч в осъждането на офанзивата на Хамас против Израел, която разпали войната. Англия и Япония се въздържаха освен това гласоподаване.

Блинкен дойде в Токио от Турция, последната спирка от четиридневна бурна обиколка из Близкия изток, която стартира с визити до Израел, Йордания, Западния бряг, Кипър и Ирак. От Япония той ще пътува до Южна Корея и по-късно до Индия.

Водещи истории

ABC News Live

24/7 отразяване на изключителни вести и събития онлайн

Правила за дискретност на ABC News NetworkВашите права за дискретност на щат Съединени американски щати Политика за дискретност онлайн на деца Реклами, основани на интересиВсичко за Nielsen MeasurementУсловия за използванеНе продавайте и не споделяйте моята персонална информация
Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР