Висшето училище по застраховане и финанси за пореден път ще

...
Висшето училище по застраховане и финанси за пореден път ще
Коментари Харесай

ВУЗФ е домакин на престижна конференция от световната серия TEDx

Висшето учебно заведение по обезпечаване и финанси за следващ път ще бъде мястото, където триумфът, вдъхновението и положителните хрумвания се срещат. На 28 септември, от 13 часа, бизнес университетът ще бъде хазаин на събитие от световноизвестната поредност конференции TEDx - TEDxSerdikaSalon:Education.

По време на конференцията 10 сполучливи персони ще споделят своите скъпи и вдъхновяващи истории. Сред тях ще бъдат българският евродепутат и ръководител на най-голямата организация на асоциации и цивилен придвижвания в Европа Ева Майдел, основателят на една от най-големите просветителни платформи у нас Ucha.se Дарин Маджаров, както и Благовеста Пугьова, която има си стабилен опит в общественото предприемачество. Тя основава самодейност, която трансформира живота на стотици деца, живеещи без родители, като ги среща с доброволци-ментори, които стават техни дългогодишни другари и учители. Вицепрезидентът на ВУЗФ Детелина Смилкова също ще бъде част от лекторите, които ще споделят своя скъп опит и хрумвания по време на TEDxSerdikaSalon:Education.

Събитието се провежда под формален лиценз, възложен от американската организация TED и ще се организира в аулата на Висшето учебно заведение по обезпечаване и финанси.

За TED и TEDx:

TED е световна общественост, която приветства хората от всяка дисциплинираност и просвета, търсещи по-задълбочено схващане за света. TED имат вяра буйно в силата на концепциите за смяна на настройките, живота и в последна сметка, на света. В уеб страницата TED.com можете да откриете безвъзмездни видеа, в които едни от най-вдъхновяващите мислители в света и общественост от любопитни души споделят своите скъпи познания и открития. Всичко, което прави TED – от техните конференции, TED диалозите, световната общественост TEDx до серията уроци TED-Ed, се управлява от една цел: да популяризира велики хрумвания.

TED е международна поредност от конференции, благосъстоятелност на частна фондация с нестопанска цел, основана с цел да разпространява „ хрумвания, скъпи за разпространение “. Към сегашния миг Крис Андерсън е куратор на конференциите на TED в Съединените щати, Азия и Европа всяка година. Андерсън вкарва премията TED Prize, стратегиите TED Fellows Program, TED open translation program и TEDx, които спомагат за това стотици без значение проведени от TED събития да бъдат провеждани по света. Андерсън приказва за силата на образната медия на TED Global 2010 и нейната централна роля в бъдещето на интернет-базираното учене.

Програмата TEDx е основана в духа на задачата на TED, а точно „ хрумвания, скъпи за разпространение “. Тя поддържа самостоятелни уредници, които желаят да основат сходно на TED събитие в личната си общественост.

Програмата TEDx има за цел да помогне на общностите, организациите и обособените хора да провокират диалог и връзка между тях посредством локални TED събития.

По време TEDx събитията се показват вдъхновяващи лектори онлайн, както и видеа от формалната библиотека на TED. Събитията TEDx се възнамеряват и координират без значение, като могат да се провеждат единствено от носители на формален лиценз, възложен от екипа на TED.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР