Висшата лига обяви, че затяга проверката на собствениците и директорите

...
Висшата лига обяви, че затяга проверката на собствениците и директорите
Коментари Харесай

Висшата лига затяга проверката на желаещи да придобият клубове

Висшата лига разгласи, че стяга инспекцията на притежателите и шефовете на клубове. Това става факт с с ново предписание, забраняващо присъединяване на лица, за които е открито, че са направили нарушавания на правата на индивида.

Промените, които влизат в действие неотложно, бяха утвърдени единомислещо от клубовете от Висшата лига на Англия на заседание на акционерите.

Всичко това става в миг, когато се чака. Един от, страна която непрекъснато е упреквана в нарушение правата на индивида.

, управителен от Публичния капиталов фонд на Саудитска Арабия (ПИФ), закупи " Нюкасъл " през 2021 година след уверенията на саудитското държавно управление, че няма да има надзор върху североизточния клуб.

" Амнести интернешънъл " назова поглъщането " очевиден опит на саудитските управляващи да измият със спорт ужасяващата си история в региона на човешките права с блясъка на футбола от най-висока класа ". Наскоро организацията прикани договорката да бъде прегледана, защото шефът на клуба беше показан като министър в държавното управление на Саудитска Арабия.

Според разпоредбите, признати от Висшата лига основните изпълнителни шефове ще бъдат включени в обсега на теста, дружно с ново разбиране за " съответните подписали страни ".

Също по този начин ще се ревизира дали лица или сдружения са обект на държавни наказания.

Висшата лига даде обещание по-голяма изясненост и бистрота, като вкара и ново пълномощие " да стопира искащите да станат шефове, когато против тях се води следствие за държание, което би довело до дисквалификация, в случай че бъде потвърдено ".

Срещата на акционерите се очакваше с огромен интерес и заради различен въпрос, който включваше разискване на възбраната за реклама на хазартни компании върху предната част на екипите на тимовете.

Забраната на хазартната реклама се разисква стартира да преглежда промени в Закона за
хазарта от 2005 година

Още преди срещата се заприказва, че гласуването може да бъде отсрочено за идващото събиране през юни след края на сегашния сезон. Много клубове обаче бяха подготвени да поддържат концепцията незабавно, стига да бъде включен 3-годишен временен интервал.

От актуалните 20 клуба във Висшата лига осем имат реклама на
букмейкър на гърдите. Договорите на някои от клубовете обаче изтичат в края на сезона.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР