Високото кръвно налягане е сериозен здравословен проблем, който засяга все

...
Високото кръвно налягане е сериозен здравословен проблем, който засяга все
Коментари Харесай

Как да контролираме високото кръвно само с една промяна в ежедневието

Високото кръвно налягане е сериозен здравословен проблем, който визира от ден на ден хора и във все по-млада възраст. То е причина за развиване на сърдечно-съдови болести, а те са измежду главните аргументи за преждевременна смъртност. Затова е значимо да е в точния момент открито и да се взимат верните ограничения, които да противодействат против нежелани последици.
 Доматите и може ли постоянната им консумация да е лек за високото кръвно налягане
Храната, която се оправя дейно с високото кръвно

Салатата става наложителна

И не, не приказваме единствено за медикаментите за хипертония, които може да пием и цялостен живот при определяне на този здравословен проблем. От огромно значение са и дребните промени в всекидневието, с които също можем да направляваме високото кръвно единствено.

Това, което трябва да заобикаляме оптимално, е седенето прекалено дълго време. Ако работим в офис или пред компютъра, евентуално прекарваме по-голямата част от деня без особена физическа интензивност и в една и съща позиция. А това е причина за развиване на хипертония.
 Снимка 661157

Затова елементарното, само че главно предписание, което трябва да съблюдаваме всеки ден, е да понижим времето, с което седим, с най-малко половин час. Това намалява и риска от хипертония, твърди ново на американски учени. А изгодите са от значително значение най-много за по-възрастните.

Доказва се и резултатът от по този начин наречените мини придвижвания, които са разпределени през целия ден и са с обща дълготрайност 22 минути. И тук не приказваме за усилени тренировки, а за естествена физическа интензивност, която да прекъсва по-продължителните интервали на седене, изяснява New York Post.

Може да станем да измием чиниите, да се разходим няколко пъти до прилежащата стая и назад, да обиколим двора, да създадем една серия леки извършения - всичко това едвам по няколко минути, само че регулярно, може да понижи доста риска от. А в случай че то към този момент е на разположение, ще ни помогне да поддържаме неговите стойности в оптимални граници.
 Алкохол и нарасналото кръвно налягане - потвърдиха връзката сред двете
Още една причина да откажем изцяло алкохола

Дори и чашата вино с вечерята

По-голямата физическа интензивност и по-малкото седене през деня понижават и риска от затлъстяване, което също е директно обвързвано с хипертонията. Затова без значение в какво здраве сме, дали имаме проблеми или не, постоянно би трябвало да залагаме на придвижването като най-хубавия врач.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР