Високопоставеният член на палестинското радикално ислямистко движение Хамас Ал Алами

...
Високопоставеният член на палестинското радикално ислямистко движение Хамас Ал Алами
Коментари Харесай

Критично ранен е един от главатарите на Хамас

Високопоставеният член на палестинското коренно ислямистко придвижване " Хамас " Ал Алами е бил сериозно ранен , откакто е претърпял огнестрелна рана в главата , оповестяват израелски медии.

Говорителят на " Хамас " в Газа излезе с изказване по случая, в което уточни, че Алами е бил ранен у дома, до момента в който се е грижил за персоналното си оръжие , като се намира в сериозно положение.

Много медии в Ивицата Газа обаче настояват, че Ал Алами е бил жертва на опит за нападение . Арабски медии показват, че той е бил убит от упор от незнаен нападател , като лекарите сега се борят за живота му. Източници в Газа обаче се съмняват във валидността на тези информации .

Ал Алами от дълго време е значима фигура в управлението на " Хамас " в Ивицата Газа, като преди този момент е бил представител на групировката в Иран. Той е взел участие във всички договаряния на " Хамас " с интернационалната общественост, в това число за палестинското помиряване, прекратяването на огъня през 2014 година в Газа и договарянията за пленения израелски боец Гилад Шалит. Той е прочут с това, че работи потайно, заобикаляйки обществените изяви и медиите .

Ал Алами беше съществено ранен в крайници през 2014 година след израелски удар по дома му.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР