Високопоставени политици в Германия започнаха дебат за потенциалното смекчаване на

...
Високопоставени политици в Германия започнаха дебат за потенциалното смекчаване на
Коментари Харесай

Германия обсъжда дали да смекчи мерките срещу коронавируса

Високопоставени политици в Германия започнаха спор за евентуалното намаляване на рестриктивните мерки, наложени поради пандемията от ковид, в навечерието на среща с канцлера Ангела Меркел в сряда, съобщи Ройтерс.

Меркел и районните министър председатели на 16-те немски провинции чакат през днешния ден да получат рекомендации от Германската академия на науките, за които немският канцлер сподели, че ще имат огромен тежест при взимането на решение за вероятно намаляване на разпоредбите за придвижване и обществена отдалеченост, които са в действие от средата на предишния месец.

Дискусията се организира на фона на намаляващия брой на новите инфектирани и на смъртните случаи в Германия, която се оправи по-добре с преодоляването на пандемията от Италия, Испания и Франция.

Германската стопанска система обаче, която се подхранва от износа, бе съществено наранена от рецесията с пандемията и се очаква да се свие с 9,8% през второто тримесечие на година - съвсем два пъти по-голям спад спрямо този по време на световната финансова рецесия през 2009 година.

Ангела Меркел ще разиска на следващия ден рекомендациите на академията с членовете на държавното управление си. В сряда тя ще организира видеоконференция с районните министър председатели, с цел да разиска вероятните способи за излизане от карантината и за справяне с рецесията, която рецесията се чака да аргументи.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР