Високопоставен украински президентски служител заяви в сряда, че Киев няма

...
Високопоставен украински президентски служител заяви в сряда, че Киев няма
Коментари Харесай

Украйна твърди, че няма нищо общо с атаката с дронове срещу Кремъл

Високопоставен украински президентски чиновник съобщи в сряда, че Киев няма нищо общо с каквато и да е офанзива с дронове против Кремъл и че сходни дейности не реализират нищо за Киев на бойното поле и единствено ще предизвикат Русия да предприеме по-радикални дейности.

Президентският консултант Михайло Подоляк уточни в коментар до Ройтерс, че изказванието, че Киев стои зад офанзивата, и карцерът на хипотетични украински саботьори от Русия, може да значи, че Москва се готви за широкомащабна „ терористична “ офанзива против Украйна през идващите дни.

„ Разбира се, Украйна няма нищо общо с офанзивите с дронове против Кремъл. Ние не нападаме Кремъл, тъй като, преди всичко, това не взема решение никакви военни задания “, означи Подоляк.

По-рано в сряда Русия упрекна Украйна, че през нощта е атакувала Кремъл с дронове в несполучлив опит да убие президента Владимир Путин.

Подоляк сподели: „ Според мен е безусловно явно, че и „ известията за нахлуване против Кремъл “, и по едно и също време с това хипотетичното задържане на украински диверсанти в Крим демонстрират ясно подготовката на широкомащабна терористична провокация от Русия в идващите дни “.

Прессекретарят на украинската президентската канцелария Сергей Никифоров също отхвърли присъединяване на страната в опита за офанзива с дронове против Кремъл.

„ Нямаме информация за по този начин наречените нощни офанзиви против Кремъл, само че както президентът Зеленски неведнъж е заявявал, Украйна насочва всички налични сили и средства за освобождение на личните си територии, а не за нахлуване на други “, акцентира прессекретарят.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР