Високопоставен служител на украинската армия, обвинен в присвояване на средства

...
Високопоставен служител на украинската армия, обвинен в присвояване на средства
Коментари Харесай

Украйна задържа високопоставен служител на армията за незаконно присвояване на средства


Високопоставен чиновник на украинската войска, упрекнат в заграбване на средства на стойност повече от един милион $, предопределени за закупуване на храна за армията, е арестуван.

Заподозреният, посочен от украинските медии като Александър Козловски, е работил като шеф на боен отдел, който доставя храна за украинските бойци.

„ От 2022 година до 2023 година длъжностното лице е придобило голословни активи в размер на съвсем 58 милиона гривни (1,5 милиона долара) “, оповестиха от Държавното бюро за следствие, съобщи Укринформ.

Вместо да похарчи парите за храна на военните, той ги употребява за разнообразни покупки, в това число апартамент в Киев, десетки имоти земя и кола, се твърди.

Борците с корупцията от групата " Нашите пари " настояват на своя уеб страница, че Козловски е канализирал пари през частни компании и членове на фамилията, а храната не е била доставена.

Откакто Русия нахлу през февруари 2022 година, президентът Володимир Зеленски неведнъж даде обещание да се бори с корупцията в Украйна.

През август 2023 година той уволни всички районни чиновници, отговарящи за мобилизацията на военни, откакто някои от тях взимаха подкупи, с цел да създадат изключения. /БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР