Високопоставен служител на Световната здравна организация каза днес, че няма

...
Високопоставен служител на Световната здравна организация каза днес, че няма
Коментари Харесай

ООН: Няма как да накараме Китай да даде повече данни за произхода на COVID-19

Високопоставен чиновник на Световната здравна организация сподели през днешния ден, че няма по какъв начин Китай да бъде принуден да разкрие повече данни за. Той добави, че профилираната организация на Организация на обединените нации ще предложи изследвания, които да повдигнат схващането за това по какъв начин се е появил вирусът, " до последващо ниво ", съобщи Ройтерс.
Притиснат от публицист с въпроса по какъв начин СЗО ще " принуди " Китай да бъде по-отворен, Майк Райън - шеф на програмата за изключителни обстановки на СЗО, сподели на конференция, че организацията няма властта да принуди който и да било в това отношение. Очакваме съдействие, принос и поддръжка от всички наши страни членки в това наше изпитание, сподели Райън.
 Тръмп: Китай би трябвало да възвърне на света 10 трилиона $ загуби от пандемията Тръмп: Китай би трябвало да възвърне на света 10 трилиона $ загуби от пандемията
Китайските управляващи би трябвало да обезщетят страните по света с 10 трилиона $ поради загубите, които международната общност претърпя в...
Съществуват конкуриращи се теории: че вирусът се е трансферирал от животни, евентуално започвайки от прилепи, към хората или че е изтърван от лаборатория в китайския град Ухан, отбелязва организацията. Членове на екипа на СЗО, който посети Китай по-рано тази година в търсене на произхода на COVID-19, споделиха, че не са имали достъп до всички данни, което подхрани продължаващия спор за прозрачността на Китай по случая, написа.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР