Високопоставен сирийски кюрдски представител заяви днес, че сирийските кюрдски бойци

...
Високопоставен сирийски кюрдски представител заяви днес, че сирийските кюрдски бойци
Коментари Харесай

Сирийските кюрди: Готови сме да се изправим срещу турските заплахи чрез съпротива

Високопоставен сирийски кюрдски представител съобщи през днешния ден, че сирийските кюрдски бойци са подготвени да се изправят против турските сили, в случай че навлязат в Североизточна Сирия, съобщи Асошиейтед прес.

Шахоз Хасан, съпредседател на сирийската кюрдска Партия на демократичния съюз (ПДС), добави, че от последните изказвания на Анкара излиза наяве, че Турция има проект за навлизане в региона.

Готови сме да се надигнем против турските закани посредством опозиция, сподели Хасан по телефона за АП.

Той приказва малко, откакто стана ясно, че намиращият се в Анкара консултант на американския президент по въпросите на националната сигурност Джон Болтън няма да бъде признат от турския президент Реджеп Тайип Ердоган, предава Българска телеграфна агенция.

Хасан уточни, че се надява резултатите от визитата на Болтън в Турция да станат по-ясни през идващите няколко дни. Той добави, че сирийските кюрди поддържат контакт с руснаците и със сирийското държавно управление.

Анкара преглежда Партията на демократичния съюз и нейната милиция Сили за отбрана на народа (СЗН) като отклонение в Сирия на Кюрдската работническа партия (ПКК), която от 1984 година води въоръжена битка против турската страна. Макар да признават ПКК за терористична формация, Съединени американски щати я разграничават от СЗН, сътрудник на Съединени американски щати в Сирия в битката против групировката " Ислямска страна ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР