Високопоставен представител на Хамас заяви вчера, че ислямисткото движение е

...
Високопоставен представител на Хамас заяви вчера, че ислямисткото движение е
Коментари Харесай

„Хамас“ иска Израел да пусне всички палестински затворници, за да освободи задържаните израелски войници

Високопоставен представител на " Хамас " съобщи през вчерашния ден, че ислямисткото придвижване е готово да освободи всички израелски бойци, които държи в плен, в подмяна на всички палестински пандизчии, държани в Израел, на фона на договарянията за удължение на примирието в Газа.

Представител на Хамас и някогашен здравен министър на Газа Басем Наим сподели, че групата минава през " тежки договаряния " за удължение на прекратяването на военните дейности, което трябваше да завърши рано в четвъртък след 6-дневна пауза в боевете. Днес беше обявено, че то е удължено.
По-рано източник от " Хамас " разгласи, че палестинската въоръжена формация не е удовлетворена от предложенията на Израел за ново удължение, съобщи Агенция Франс Прес.
„ Това, което се предлага в полемиките за удължение на примирието, не е най-хубавото “, сподели източникът като добави, че договарянията са били фокусирани върху удължение с „ два дни или повече “, а " Хамас " упорства за непрекъснато преустановяване на огъня.

Екстремисти от Газа взеха към 240 пленници от Южен Израел при невиждана офанзива от 7 октомври, която съгласно израелски публични лица е умъртвила към 1200 души, множеството от които цивилни. В отговор Израел даде обещание да отстрани " Хамас " и стартира въздушна и наземна интервенция.

66 израелски заложници и 180 палестински пандизчии бяха освободени според съглашението за помирение. Сред заложниците, към момента държани от " Хамас ", има и бойци, които са изключени от съглашението за замяна, и ислямисткото придвижване евентуално ще ги употребява като разменна монета.

През 2011 година повече от 1000 палестинци бяха разменени за израелския боец Гилад Шалит, който беше покорен от " Хамас " пет години по-рано. Групи деятели споделят, че има над 7000 палестинци в израелски затвори, доста от тях са по-важни за терористичното придвижване от младежите и дамите, освободени до момента. " Хамас " още през октомври изиска Израел да освободи всички палестински пандизчии, като тогава предложи да освободи всички заложници в подмяна./БГНЕС

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР