Високопоставен командир на чеченските сили, воюващи в Украйна Адам Делимханов

...
Високопоставен командир на чеченските сили, воюващи в Украйна Адам Делимханов
Коментари Харесай

Делимханов потвърди, че не е ранен и нападна украинците

Високопоставен пълководец на чеченските сили, воюващи в Украйна Адам Делимханов заяви, че е добре и благодари на тези, които се тревожат за него.

" Добре съм ", написа Делимханов в сряда в канала си в Telegram.

" Всички видяхме какъв брой подправена е пропагандата на укронацистите. Те безусловно не почитат и не се преценяват със своята аудитория, безочливо разпространявайки имитации, сподели Делимханов. - Това значи западната независимост на словото. Основното нещо е да привлечеш вниманието, само че няма значение по какъв метод. Изказвам сърдечни благодарности и на всички, които се тревожеха за мен ", сподели още Делимханов.
 Русия опровергава клюки, че топ чеченски пълководец е ранен в Украйна Обновена
Русия опровергава клюки, че топ чеченски пълководец е ранен в Украйна

Адам Делимханов е вторият най-високопоставен чиновник в кавказкия район след Рамзан Кадиров

Припомняме, че по-рано беше обявено, че той е бил погубен или е ранен. 

Украинските медии оповестиха, че Делимханов е бил погубен при артилерийски удар в Южна Украйна.

Делимханов, който е народен представител в Държавната дума на Русия и пълководец на чеченската дивизия в съветската Национална армия, е считан за втория най-високопоставен чиновник в кавказкия район след Рамзан Кадиров.

В " Телеграм " Кадиров писа, че не може да се свърже с Делимханов и моли за помощ за намирането на неговия " безценен брат ".

Делимханов - някогашен чеченски сепаратист, който в последна сметка мина на страната на Москва дружно с огромна част от управлението на района, пое значима роля във военната акция на Русия в Украйна, като се зае с командването на чеченските сили в Мариупол в първите дни на спора.

Впоследствие ръководителят на съветския парламент заяви, че Делимханов е жив и здрав, опровергавайки изказванията, че е бил погубен или ранен в Украйна.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР