Високопоставен демократ в Комисията по външни работи на Камарата на

...
Високопоставен демократ в Комисията по външни работи на Камарата на
Коментари Харесай

Демократите в Конгреса на САЩ не дават лесно F-15 на Израел

Високопоставен демократ в Комисията по външни работи на Камарата на представителите на Съединени американски щати сподели във вторник, че няма да утвърди огромен трансфер на оръжия към Израел, до момента в който не получи повече информация за това по какъв начин Израел ще употребява оръжията,  цитира думите му Ройтерс.

" Очаквам уверения ", сподели конгресменът Грегъри Мийкс пред Си Ен Ен. "... Искам да съм сигурен, че знам типовете оръжия и защо ще бъдат употребявани те ", сподели той.

, че администрацията на президента Джо Байдън обмисля дали да продължи с пакет за трансфер на оръжия за Израел на стойност 18 милиарда $ , който ще включва десетки самолети F-15.

Новината пристигна, когато Байдън е изправен пред напън от страна на задгранични сътрудници, правозащитни групи и някои от сътрудниците си демократи в Конгреса да наложи условия за трансфер на оръжия, с цел да овладее израелската атака в ръководената от Хамас Газа.
 Байдън: Подходът на Нетаняху към войната в Газа е
Байдън: Подходът на Нетаняху към войната в Газа е " неточност "

Военната акция на Израел против Газа, е обект на възходяща интернационална рецензия

Шест месеца след израелската въздушна и наземна акция в Газа, провокирана от офанзивата на Хамас на 7 октомври против Южен Израел, опустошеният палестински анклав е изправен пред апетит и заболявания, като съвсем всичките му поданици към този момент са без дом.

Законът в Съединени американски щати изисква Конгресът да бъде уведомяван за огромни задгранични съглашения за продажба на военни артикули и му разрешава да блокира такива продажби посредством приемане на резолюция на отрицание за нарушавания на правата на индивида или други опасения, макар че нито една такава резолюция в никакъв случай не е одобрявана и не е оживяла след президентско несъгласие.

Неформалният развой на обзор разрешава на водачите на демократичните и републиканските комисии по външни работи да ревизират такива съглашения преди публично съобщение до Конгреса, което значи, че всеки от тях може да задържи съглашение с месеци или повече, като изиска повече информация. Мийкс е един от тези четирима чиновници.

Мийкс сподели, че има " задоволително безразборни бомбардировки " в акцията на Израел в Газа. " Не желая типовете оръжия, които Израел би трябвало да употребява, да носят повече гибел. Искам да съм сигурен, че филантропичната помощ влиза. Не желая хората да умират от апетит и желая Хамас да освободи заложниците, " сподели Мийкс.

Мийкс сподели, че ще реши дали ще утвърди или не прехвърлянето на оръжия, откакто получи повече информация.

Израел се стреми да укрепи така и така мощния си флот от бойни самолети освен за продължаващата си борба против Хамас, само че и с цел да отблъсне всяка по-нататъшна опасност от подкрепяната от Техеран ливанска въоръжена формация Хизбула на северната си граница, както и от Иран.
 Остин: Съединени американски щати нямат доказателства, че Израел прави геноцид в Газа
Остин: Съединени американски щати нямат доказателства, че Израел прави геноцид в Газа

Той свидетелства пред Комисията по въоръжените сили в Сената
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР