Високият процент на ваксиниции в Дания позволи на страната да

...
Високият процент на ваксиниции в Дания позволи на страната да
Коментари Харесай

Дания премахна ограничителните мерки срещу COVID-19

Високият % на ваксиниции в Дания разреши на страната да стане една от първите премахнали всички ограничавания против Covid-19, предава в. ``Гаридън``. Връщането към естествения живот става последователно, само че от през днешния ден цифровият пропуск, който служи като доказателство за имунизация, към този момент не се изисква при влизане в нощни клубове.

Повече от 80% от хората на възраст над 12 години в скандинавската страна имат и двете дози ваксина, което накара датското държавно управление да разгласи от среднощ, че към този момент не смята Covid-19 за ``социално критична`` болест. ``Не бих споделил, че е прекомерно рано. Отворихме вратата, само че също по този начин казахме, че можем да я затворим, в случай че е необходимо``, сподели Сьорен Рийс Палудан, професор по вирусология в университета Орхус във втория по величина град в Дания.

От 14 август носенето на маски в градския превоз отпадна в Дания. На 1 септември нощните клубове бяха отворени още веднъж, бяха отстранени рестриктивните мерки за събирания на огромни групи хора и към този момент не беше наложително да се демонстрира пропускът, с помощта на който на доста места в Европа се обезпечава влизане в заведения за хранене, фитнес зали или коафьор.
Носенето на маски  на летището към момента е наложително, а хората са посъветвани  да носят такива в лекарски кабинети, центрове за тестване или лечебни заведения. Все още се предлага съблюдаване на обществена отдалеченост и се ползват строги ограничавания за влизане на чужденци в страната.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън разгласи още по-строги ограничения за битката против Covid-19, които изискват служащите в огромните компании да бъдат имунизирани, а в случай че не го създадат, би трябвало да се подлагат на седмични проби, предава Би Би Си. Мерките включват също и наложителна имунизация за милиони държавни чиновници.

Случаите на Covid-19 в Съединени американски щати се усилват. Болниците в няколко щата са претъпкани поради разпространяването на разновидността Делта. Заповедта на Байдън ще засегне към 80 милиона служащи. " Тук не става въпрос за независимост или персонален избор, а за отбрана на себе си и на хората към нас ", сподели президентът в тирада пред Белия дом. Неспазването на условието може да донесе санкция в размер на 14 000 $ и би засегнало две трети от работната мощ в страната, сподели чиновник в администрацията на президента.

Джо Байдън сподели, че е наредил на Министерството на труда на Съединени американски щати да изиска от всички частни предприятия със 100 или повече чиновници да наложат наложителна имунизация или служителите да показват негативен тест за ковид най-малко един път седмично. Почти 17 милиона други здравни служащи в лечебни заведения, получаващи федерални компенсации, също ще би трябвало да се преценяват с тези правила, сподели президентът.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР