Високите цени на бензина и дизела накараха много практични българи

...
Високите цени на бензина и дизела накараха много практични българи
Коментари Харесай

Колко пестим, ако сложим газова уредба на колата

Високите цени на бензина и дизела накараха доста практични българи да потърсят метод да понижат разноските си за гориво.  Дори притежателите на икономичните хибридни коли инсталират газови уредби, концепция която на пръв взор наподобява нелогична, предава Нова телевизия.

Русе е градът с най-вече зелени таксита. Филип кара хибридната кола от началото на пандемията и е категоричен-газовата уредба дава близо 50 на 100 спестовност на гориво.

„ За 100 километра, в случай че се движи този автомобил единствено на бензин, жестоко казано, 5 литра гориво -това са 15 лв., в случай че се движи на газ това са 7-8 лв. “, пресмята Филип Хайвазян.

Милен преди малко се връща от поредния  курс до Букурещ. Той също кара хибрид с газова уредба. И  прави сметка какво би коствало пътуването до румънската столица със общоприетото гориво и на газ.

„ Колата като разход изгори към пет, пет и половина на 100 газ. Разликата щеше да е двойна, тъй като съм правил същия път с автомобила на брачната половинка ми, която също има хибриден автомобил, само че без газова уредба и той изгаря двойно повече гориво, тъй като е единствено на бензин “, твърди Милен Петков.

Монтажът на автогазовите уредби на хибрид лишава повече време и системата е малко по-скъпа – от 1500 до 2000 лв..  Плюсовете при монтирането на газова уредба са и в това, че няма загуба на багажно пространство.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР