Високите нива на холестерол и високо кръвно налягане обикновено нямат

...
Високите нива на холестерол и високо кръвно налягане обикновено нямат
Коментари Харесай

Какво да не ядем при високо кръвно налягане и холестерол

Високите равнища на холестерол и високо кръвно налягане нормално нямат признаци, само че постоянно тези два мними убийци ви слагат в сериозен риск от сърдечни болести, сърдечен удар и други кардиоваскуларни положения.

За благополучие вашия лекар може да открие тези положения с обикновен тест, а вие можете също да контролирате холестерола си и равнищата на кръвното налягане, като извършите някои промени в метода си на живот.

Холестерол и Кръвно налягане

Тялото ви съдържа два типа холестерол: липопротеин с ниска компактност и липопротеин с висока компактност. Липопротеина с ниска компактност /ЛНП/, постоянно именуван “лош ” холестерол, задръства вашите артерии, до момента в който Липопротеина с висока компактност /ЛВП/ е положителният холестерол, който защищава задръстването и запушването на артериите.

Кръвното ви налягане се отнася до силите, които се ползват върху артериите, когато кръвта циркулира във вашето тяло. Медицинското лице, доктора или сестрата, ви премерва кръвното налягане два пъти – когато сърцето ви е в контракционно положение и когато сърдечните ви мускули са в умерено положение. Тези две измервания, систолично и диастолично налягане, демонстрират качествата на вашата кръв да доближат до жизненоважните органи, като сърце и мозък.

 Пържоли

Последствия от храната и храненето

Вашето тяло създава целия холестерол с Липопротеина с ниска компактност /ЛНП/, от което се нуждае. Така, че не е належащо да се приемате храна, която съдържа холестерол в себе си. Когато приемате артикули от скотски генезис, това може да повиши равнищата на Липопротеина с ниска компактност /ЛНП/ до нездравословни равнища. Вашата диета и тежестта ви също може да окажат въздействие върху производството на различен вид кръвна лой, наречени триглицериди.

Технически, не холестеролът, а мазнините в триглицеридите, могат да запушат вашите артерии. Свръх потреблението на захар и алкохол могат да покачат равнищата на триглицеридите. Ако вашата диета съдържа прекалено много сол, това също може да увеличи кръвното ви налягане. Даже и да не подсолявате храната си, отново може да приемате повече сол от нужното, в случай че се храните по заведения за хранене или поглъщате обработени храни.

Понижаване на Кръвното Налягане

Храните, които защищават от понижаване на кръвното налягане включват всички тези, които съдържат натрий. Ако сте с наднормено тегло, намаляването на килограмите също може да помогне да понижите кръвното си налягане. С други думи казано е добре да следите и намалите приема на висококалорични храни, като сладките и мазните храни да вземем за пример.

 Хранене при висок холестерол

Към вашата диета можете да добавите артикули, които да управляват хипертония и високото кръвно налягане. Хранителният метод, който ще спрат хипертонията и нарасналото кръвно, включва приема на плодове, зеленчуци и ниско маслени млечни артикули. Също може да включите ядки, месо от домашни птици, риба и зърнени артикули.

Намаляване на холестерола

За да намалите равнищата на холестерол, консумирайте по–малко алено месо и други мазни протеини, в това число органичните меса, жълтъци, необезмаслени млечни артикули. Също по този начин би трябвало да избягвате трансмазнини, които се намират в маргарин и хидрогенираното растително масло. Опитайте се да готвите със зехтин. Разликата сред нездравословните и потребните мазнини можете да видите, когато ги поставите в ледник. Мазнините, които се втвърдяват могат да запушат артериите ви. Мазнините, които остават в течно положение могат да ви оказват помощ да си прочистите артериите.

Храните, които да добавите към диетата ви за понижаване на холестерола, съдържат фибри, които се откриват в ябълките и овеса. Растителният протеин, който се открива в бобовите растения и в бъбрековидния боб може да възвърне равнищата на холесторола до допустими и здравословни правила. За да поддържате положителните му равнища е потребно да се движите повече – заседналият метод на живот е нездравословен.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР