Вирусът WispRider, който се свързва с китайската хакерска група Camaro

...
Вирусът WispRider, който се свързва с китайската хакерска група Camaro
Коментари Харесай

Опасният компютърен вирус WispRider се разпространява по цял свят с флашки

Вирусът WispRider, който се свързва с китайската хакерска група Camaro Dragon, интензивно се популяризира по света благодарение на USB устройства. Това оповестява компанията за осведомителна сигурност Check Point на формалния си уебсайт.

Предполага се, че първата болест с вируса е станала на една от конференциите, извършени в Азия. Тогава един от участниците в него е дал флашката си на собствен сътрудник, с цел да копира избран файл, само че компютърът на последния е бил инфектиран. В резултат на това " нулевият пациент " получава освен файла, само че и инфектирана флашка, която придвижва в една от европейските страни. Там вкарал устройството в работен компютър и пуснал вируса в кочпютърната мрежа на несъмнено лечебно заведение.

Когато консуматор сложи флаш устройство в инфектиран компютър, вирусът открива връзката на ново устройство и основава няколко скрити папки. След това копира буутлоудъра с неговото име и общоприета икона на флашката. Потребителят кликва върху него, мислейки, че ще получи достъп до документите си, само че вместо това започва файл, който заразява системата му.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР