Вирусът SARS-CoV-2, който причинява болестта , не заразява мозъчните клетки.

...
Вирусът SARS-CoV-2, който причинява болестта , не заразява мозъчните клетки.
Коментари Харесай

Учени: SARS-CoV-2 не засяга мозъка

Вирусът SARS-CoV-2, който предизвиква заболяването, не заразява мозъчните кафези. Това сочи изследване, оповестено в американското списание Cell, предава БГНЕС.

В проучването учени от Германия и Белгия изследват аносмията - загубата на подушване, която се смята за един от главните признаци на ковид. Експертите са изследвали 85-има пациенти с Covid-19, които са умряли няколко дни след заразяването, и открили, че вирусът се популяризира в обонятелния епител на носната празнина, в така наречен сустентакуларни или поддържащи кафези.
 Руски опит: За да си върнете обонянието и да чувствате миризма след КОВИД - ароматерапия Руски опит: За да си върнете обонянието и да чувствате миризма след КОВИД - ароматерапия
Лечението с етерични масла и парфюми е измежду най-ефективните при възобновяване на обонянието след заразяване с ковид, съобщи Татян...

„ Не открихме доказателства за зараза на сетивните неврони, виновни за обонянието, паренхимната тъкан на обонятелната луковица в мозъка също беше незасегната. Така SARS-CoV-2 не наподобява като невротропичен вирус ", споделиха учените. Учените занапред ще изследват други неврологични прояви на COVID-19, като хронична отмалялост или „ мозъчна мъгла “, които от време на време съпътстват дългия ход на болестта.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР