Вирусът е тук, за да остане – изводът е на

...
Вирусът е тук, за да остане – изводът е на
Коментари Харесай

Харвардски учени: Очакват ни още години с коронавирус

Вирусът е тук, с цел да остане – изводът е на преподаватели от Харвардския университет. Те вършат прогноза по години по какъв начин ще живеем с COVID-19. Категорични са за едно – би трябвало да се подобрят опциите на лечебните заведения и би трябвало да има ефикасни ограничения за тестване и следене.

В отчета си те предвиждат, че след актуалната пандемия е евентуално инфекцията да избухва от време на време, изключително в зимните сезони. Това е най-вероятният сюжет, в случай че се окаже, че не развиваме нескончаем имунитет и точно такова е ситуацията с по-леките коронавируси, които познаваме добре. От отчета се схваща, че не можем да разчитаме жегата и слънчевата светлина през лятото да спрат болестта.

Отправя се и предизвестие – драконовски, само че нетрайни ограничения за разграничаване основават голям риск от нов огромен пик на болните. В случая изключително рисково е това да съвпадне с зараза от сезонен грип, която би натоварила здравните системи в допълнение. Може да се наложи ограниченията за отдалеченост да се вкарват от време на време до 2022 година, съобщи Би Ти Ви.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР