Виолета Лорер сама е оттеглила кандидатурата си за Европейската инвестиционна

...
Виолета Лорер сама е оттеглила кандидатурата си за Европейската инвестиционна
Коментари Харесай

Виолета Лорер оттегли кандидатурата си за ЕИБ

Виолета Лорер сама е отдръпнала кандидатурата си за Европейската капиталова банка /ЕИБ/. Новата номинация е Гергана Беремска, която е шеф на дирекция “Международни финансови институции ”. Това заяви в коридорите на Народното събрание финансовият министър Асен Василев. Той дефинира като „ доста звук за нищо “ абсурдът към кандидатурата за Европейска инвестиционна банка на брачната половинка на депутата от ПП-ДБ Даниел Лорер – Виолета.

Вчера стана ясно, че Виолета Лорер е била препоръчана от Василев за поста, което провокира гневна реакция от страна на ГЕРБ, защото не е имало координиране и са били сложени пред приключен факт. Стигна се до изключителна среща по проблема с премиера акад. Денков и Кирил Петков, след което двамата " настоятелно " помолиха Василев да отдръпна кандидатурата.

Василев уточни, че за тази позиция няма възнаграждение. “Тази позиция би трябвало да се възобнови до петък, тези позиции постоянно са били изпълнявани или от консултант на министъра, или от шеф на дирекция. Тук не става въпрос за позицията, която Лиляна Павлова заема, която е същинската позиция на България в банката, а става въпрос за позиция, която не е със възнаграждение от банката, която би трябвало четири пъти годишно да приема счетоводните доклади ”, сподели Василев. А заплата няма, тъй като задължението е четири пъти годишно, изясни той.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР