Два дни остават до Световния ден за борба с хипертонията.

...
Два дни остават до Световния ден за борба с хипертонията.
Коментари Харесай

Безплатни прегледи за високо кръвно: Колко опасна е хипертонията?

Два дни остават до Световния ден за битка с хипертонията. По този мотив пред постройката на ВМА ще бъдат осъществявани безвъзмездни съвещания от специалисти-кардиолози.

Прегледите ще се правят от 10:00 ч. до 16:00 ч., а за тях не са нужни медицински посоки или авансово записване.

Лекари съветват гратис пациенти с диабет във ВМА-Варна през май

По думите на кардиологът Арман Постаджиян хипертонията е доста постоянно заболяване и е обвързвана с голям брой от сериозните произшествия.

 Ученици в „ Пирогов “ след абитуриентски бал 3 мин. Ученици в „ Пирогов “ след абитуриентски бал  Мъж е тежко ранен след гърмеж при произвеждане на синтетична дрога (СНИМКИ) 2 мин. Мъж е тежко ранен след гърмеж при произвеждане на синтетична дрога (СНИМКИ)  Явор Божанков, откакто детето му простреля друго: Това не е било ВИП празненство с депутати и политици 6 мин. Явор Божанков, откакто детето му простреля друго: Това не е било ВИП празненство с депутати и политици  С висока скорост: С какъв брой се е движил автомобилът, предизвикал тежката злополука в Пловдив? 3 мин. С висока скорост: С какъв брой се е движил автомобилът, предизвикал тежката злополука в Пловдив?  Прогнозата на Георги Рачев: Захлаждане в сряда, а от петък времето се стабилизира 2 мин. Прогнозата на Георги Рачев: Захлаждане в сряда, а от петък времето се стабилизира  Ученици в „ Пирогов “ след абитуриентски бал 3 мин. Ученици в „ Пирогов “ след абитуриентски бал  Мъж е тежко ранен след гърмеж при произвеждане на синтетична дрога (СНИМКИ) 2 мин. Мъж е тежко ранен след гърмеж при произвеждане на синтетична дрога (СНИМКИ)  Явор Божанков, откакто детето му простреля друго: Това не е било ВИП празненство с депутати и политици 6 мин. Явор Божанков, откакто детето му простреля друго: Това не е било ВИП празненство с депутати и политици  С висока скорост: С какъв брой се е движил автомобилът, предизвикал тежката злополука в Пловдив? 3 мин. С висока скорост: С какъв брой се е движил автомобилът, предизвикал тежката злополука в Пловдив?  Прогнозата на Георги Рачев: Захлаждане в сряда, а от петък времето се стабилизира 2 мин. Прогнозата на Георги Рачев: Захлаждане в сряда, а от петък времето се стабилизира

„ Хипертонията може да докара до миокарден инфаркт, мозъчен инсулт, сърдечна непълнота. Също по този начин може да бъде извършител и на деменция в по-напредналите стадии от живота, а при някои млади дами може да докара до патологична бременност “, изясни кардиологът.

За ендокринолог в София пациент ще заплати 70 лева

„ Най-често свръхконсумацията на сол води до хипертония по нашите географски ширини. Наистина – доста пресоляваме храната, а не би трябвало. Обездвижването и наднорменото тегло също са фактори, които водят до растеж на болестта “, посочи Постаджиян и добави:

„ Важно е да имаме добър надзор над кръвното налягане, да знаем какви са стойностите, а в случай че са нараснали, да вземем навременни ограничения. Има доста хора сред 35 и 55 години, основно мъже, които даже не знаят, че имат нараснало артериално налягане “, добави кардиологът.

По думите му, в случай че сами мерим кръвното си у дома, естественото е под 135 на 85.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР