Винената продукция на Франция от тазгодишната реколта ще се свие

...
Винената продукция на Франция от тазгодишната реколта ще се свие
Коментари Харесай

Екстремното време ще ореже винената реколта на Франция тази година с 12%

Винената продукция на Франция от тазгодишната годишна продукция ще се свие с 12% поради рисковото време, заяви " Ройтерс ", като се базира на оценките на министерството на земеделието. Лозята пострадаха напролет от измръзване, а по-късно от градушки и рисково високи температури. Ведомството обаче счита, че качеството ще остане положително.

Франция и Италия са най-големите производители на вино в света.

Това е втората прогноза за годината. В нея министерството пресмята, че предстоящата продукция е 43.4 млн. хектолитра при 49.4 млн. хектолитра (1 хектолитър, или 100 литра, се равнява на към 133 общоприети бутилки) през 2018 година Тогава положителните метеорологични условия бяха благотворни за френските лозя.

В доста лозя цъфтежът беше в дъждовно и студено време, показва министерството, като регистрира, че обстановката в обособените винени региони на страната е друга.

 Екстремното време ще ореже винената годишна продукция на Франция тази година с 12%
© Jacky Naegelen, Reuters

Рекордните жеги от юни и юли засегнаха някои южни региони като Гар, Ерол и Вар. В контраст в някои лозя дъждовете през август са помогнали да се ограничи резултатът от жегата. В регионите, където се отглежда божоле, пък е имало стихии с градушки. Така известното божоле и бургундското вино се чака да са с 26% по-малко тази година. Продукцията от шампанско се чака да спадне със 17% най-много поради жегите, а продукцията от емблематичния винен регион Бордо ще загуби едвам 4%.

Към средата на август френските лозя в огромна степен са наваксали забавения им растеж по отношение на 2018 година, когато реколтата бе прибрана рано, тъй като бе подготвена.

Френските винени лозя се прибират всекидневно в късното лято и ранната есен, докато има време, министерството се застрахова, че прогнозите сега не са доста безапелационни.

В същото време над френските виновност е надвиснала и опасност от завишаване на митата при вноса им в Съединени американски щати.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР