Винаги сме действали максимално бързо, за да могат кметовете по

...
Винаги сме действали максимално бързо, за да могат кметовете по
Коментари Харесай

Отпускат спешни 3,7 млн. лв. за Гоце Делчев, Костинброд, Лъки и Столичната община

Винаги сме работили оптимално бързо, с цел да могат кметовете по общините и обитаемоте места незабавно да стартират своите спешни действия, означи министър председателят Бойко Борисов в границите на днешното изключително държавно съвещание, на което бяха отпуснати 3 731 061 лв. за вредите след наводненията.

След вчерашното решение на Междуведомствената комисия за възобновяване и подкрепяне, през днешния ден финансова поддръжка получават общините Гоце Делчев, Костинброд, Лъки и Столична община. Представителите на локалната власт, които участваха на държавното съвещание благодариха на премиера Борисов за поддръжката, която страната им оказва.

По бюджета на Столична община Министерският съвет отпуска 965 000 за разчистване на коритото на река Искър от язовир „ Панчарево “ до корекцията при летище „ София “. „ Заедно с почистването на реката ще можем да изградим и вело алея и пешеходна алея около река Искър в региона на „ Панчарево “ и това да стане и място за разходка на хората. Всеки лев вложен в предварителна защита се връща в пъти “, уточни кметът на София Йорданка Фандъкова.

Община Костинброд ще бъде подкрепена с 1 155 000 лв.. „ Подкрепата, която ни давате е извънредно нужна. Реката заля село Петърч, което не се е случвало от 15 години, заля и част от Костинброд, което не се е случвало повече от 10 години. Започваме действия по предварителна защита и възобновяване на последствията от наводнението на територията на общината ни “, съобщи кметът на Костинброд Трайко Младенов. Той особено изрази признателност към служителите на реда и пожарникарите, които са били на място от самото начало, до момента в който водата не се е отдръпнала.

Общо на 947 310 лв. възлиза поддръжката, отпусната от държавното управление на днешното съвещание за община Лъки. Със средствата ще бъде укрепено срутището в с. Дряново, както и ще бъде укрепен сектор от пътя Лъки – Крушово – Манастир. „ Гордея се с това, че имаме такива управници и доста бързи ограничения от Ваша страна. Учудвам се на Вашата сила, която давате на хората на България и успявате да стигнете до всеки човек в страната “, означи кметът на Лъки Валентин Симеонов. Кметът благодари на премиера Борисов за това, че персонално се ангажира с поддръжката за Дряново в границите на визитата му през вчерашния ден на място. Симеонов беше безапелационен, че е извънредно значимо срутището да бъде укрепено и изрази вяра, че още през актуалната седмица ще бъдат стартирани дейностите.

Община Гоце Делчев ще бъде подкрепена от държавното управление с 663 751 лв., с които ще бъдат построени подпорна стена за подсилване на десния бряг на р. Туфча и улица в с. Брезница. Заместник-кметът на Гоце Делчев Саид Иброш също благодари за своевременната реакция на кабинета. Отбеляза и смисъла на финансовата помощ, която държавното управление оказа неотдавна и за болничното заведение в града.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР