Винаги съм се възхищавала на изящната, фина и гладка кожа

...
Винаги съм се възхищавала на изящната, фина и гладка кожа
Коментари Харесай

Моят бюти дневник: Назаем от козметиката на азиатките

Винаги съм се възхищавала на изящната, фина и гладка кожа на азиатките. Сякаш нямат нужда да поставят каквито и да било старания за нея, още по-малко да претрупват козметичния си рафт с всевъзможни артикули, както от време на време го вършим ние. Не че това трансформира нещата, изключително когато не сме сигурни дали сме намерили тези, които са подобаващи за нас. Имат си своите секрети тези красиви азиатски девойки и козметичната промишленост в последно време ги разкрива и ни ги „ сервира “ в красиви опаковки.

Въпреки че доста се приказва за това какъв брой добра и ефикасна е корейската козметика, до момента подхождах към нея скептично, признавам си. Просто постоянно съм вярвала, че най-хубавите артикули са тези, които се основават по нашите географски ширини – и поради спецификите на климата, и поради кожата, която би трябвало да се приспособява към него. Особено при промяната на сезоните.

Все по-често обаче ми е мъчно да открия крем за смесения вид кожа, който имам, изключително когато в края на лятото я чувствам суха, обезводнена и леко пигментирана от слънцето. Ето за какво взех решение да опитам нещо ново, и то по азиатска рецепта.

От Япония с обич

Обикновено постоянно ми подаряват книги, най-малко хората, които ме познават задоволително добре. Така за последния си рожден ден се снабдих с няколко нови и забавни заглавия, измежду които и Japonisme на Erin Niimi Longhurst. В нея се споделя за всички тези ритуали, с които японците намират с лекост своя баланс и естетика, а ние цялостен живот търсим и все не намираме. Онази дребна загадка, наречена ikigai, в която се крие разковничето на тяхното благополучие. Търся я и аз още тази загадка, само че пък открих една друга – японската загадка за младост. Колкото и да не желая да си призная, към този момент нуждая се от артикули, които работят на повече равнища и забавят процесите на стареене. И мисля, че тъкмо в точния момент хванах в ръце продуктите на Hada Labo , една от най-популярните марки в Япония, която открих в.



От извънредно нежния почистващ гел-крем през хидратиращата текстилна маска за лице до хидратиращия лосион и уплътняващия гел – всеки един от тях е основан на основата на Супер Хиалуронова Киселина . С какво е по-различна ли? Това е високо софтуерна японска формула от три типа хиалуронова киселина, която има доста добър изглаждащ резултат, а по-важно е, че задейства естествените качества на кожата да се хидратира. Почистващият гел, който се трансформира във фина пяна освежава лицето единствено за минути, а лосионът мигновено хидратира сухата и леко изтощена от слънцето кожа и даже може да се нанася върху грим. Уплътняващият гел пък комбинира свойствата на крем и серум, което го прави извънредно мултифункционален.

Има още...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР