Винаги, когато пържите, в къщата остава неприятна и тежка миризма

...
Винаги, когато пържите, в къщата остава неприятна и тежка миризма
Коментари Харесай

Домът ви мирише на пържено с дни? Няколко хитри съвета как да премахнем миризмата

Винаги, когато пържите, в къщата остава неприятна и тежка миризма на олио, която може да ви тормози в продължение на дни. Има обаче няколко трика, които ще ви оказват помощ да се справите с казуса и ще върнат свежестта в кухнята ви без особени старания.
Ябълка
Мигновено ще отстрани миризмата, в случай че в тигана с олиото, в което ще готвите, сложите късче ябълка. Освен, че обезврежда аромата, то ще ви помогне и да определите, по кое време олиото е достигнало до оптимална температура за пържене.

Оцет
Друг вид за елиминиране на миризмата от пържено, изключително при подготвяне на риба, е да сложите на котлона, съд с вода и няколко лъжици оцет да заври. Оставете го за към 30 минути. Силният мирис на оцета ще отстрани неприятната миризма на олиото и в същото време може да се употребява за унищожаване на цигарния пушек вкъщи.

Карамфил/Канела
Ако не ви харесва миризмата на оцет, можете да употребявате вместо него карамфил или канела. И двете подправки имат способността да отстраняват нежеланата миризма от пърженето и имат прелестен мирис, който връща свежестта в стаята.

Лимонов сок
Ако възнамерявате да пържите по-дълго, изстискайте сока на половин лимон в олиото и пуснете в тигана кората му. Той ще придаде прелестен мирис и ще предотврати появяването на тежката миризмата при готвене.

Утайка от кафе и сода за самун
Друга хитринка, която можете да употребявате, откакто сте завършили с готвенето, е да оставите дребна купа, в която сте смесили вода с винен оцет, сода за самун или наслойка от кафе в кухнята преди да си легнете. Всеки от трите продукта естествено ще разсее всички останали миризми до сутринта.

Магданоз
Магданозът също е доста ефикасен в битката със следите от пържене. Свежият му мирис ще направи готвенето по-приятно. След като стартира да се пържи, сложете филиз магданоз в олиото, а на различен котлон – тенджера вода с карамфил и дафинов лист да заври. Комбинацията от двете ще ви изненада с резултата си.

Фъстъченото масло, както и доста други хранителни артикули, може да се употребява по всевъзможни способи. Супена лъжица от него в тигана отстранява упоритата миризмата. Препоръчва се да добавите фастъченото масло по време на готвенето. Може да подейства и откакто сте завършили с пърженето, като на изключен котлон още веднъж добавите 1 с.л. от продукта, във към момента горещото олио и го оставите за известно време.
А вие по какъв начин се справяте с този проблем?
Инфо: rozali.com

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР