Винаги е добър знак, когато една страна се грижи за

...
Винаги е добър знак, когато една страна се грижи за
Коментари Харесай

Хасан Азис: Винаги е добър знак, когато една страна се грижи за своите храмове

Винаги е добър знак, когато една страна се грижи за своите храмове без значение какви са те. Това сподели в предаването „ Лице в лице” по bTV кметът на Кърджали Хасан Азис във връзка думите на турския президент Реджеп Тайип Ердоган в Истанбул, че у нас има джамии, които се нуждаят от реституция.

Според Хасан Азис, в случай че дадена страна се грижи за храмовете си, това се приема като знак на мъдрост, мир, успокоение и съгласие.

Ако в нашата страна сходни жестове и политики се водят от страна на страната, това ще бъде разчетено от доста хора и страни като добра политика.

Новогодишният разбор на почетния ръководител на Движение за права и свободи е многопластов и слага на мястото си всеки един от играчите на политическата сцена и в обществото, сподели още кметът на Кърджали.

--> „ Този разбор има доста послания. В взаимозависимост от това кой на каква позиция се намира във властта или в обществото, всеки може да откри собствен прочит. Властимащите откриха поддръжка за себе си, опозицията откри своята роля и кои са задачите, които би трябвало да бъдат поставени”, обясни Хасан Азис.

По думите му анализът слага на мястото му всеки един от играчите и на политическата сцена, и в обществото.

„ Да, сподели се, че сега държавното управление няма опция, което не значи, че то няма пропуски или слабости”, означи той.

„ На второ място, в случай че е казано, че правилото „ Стани, с цел да седна” не е принцип в политиката и не е потребен за нашата страна, това значи, че опозицията би трябвало да откри различен политически ресурс”, счита кметът на Кърджали.

„ Движение за права и свободи не непременно би трябвало да изиска избор на съмнение, само че в случай че не желаеме избор на съмнение, тогава кой ще одобри, че Движение за права и свободи е в опозиция”, попита още той.

В диалога Хасан Азис разяснява и абсурда с хвърлянето на кръста в Кърджали на Богоявление, откакто той упрекна страната, че прекъсва дългогодишна традиция.

„ Опитах се да предам настроението на кърджалийци. Право е на митрополията да показва от кое място ще се хвърля кръстът, само че по канон най-старата осветена черква в Кърджаи е „ Св. Георги”. Под егидата на ръководителя на Народното събрание и на регионалния шеф ритуалът се реалокира в кв. „ Веселчане”. Поради това измежду християнската част в Кърджали стартира смирено християнско шушукане: Защо и по каква причина дядо Николай ще хвърля кръста от кв. „ Веселчане”. Това, което прозира от нарушаването на тази традиция, е наличието на държавните хора в лицето на ръководителя на Народно събрание и на регионалния управител”, уточни той.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР