Вилнюс предлага по 300 евро на нелегалните мигранти, влезли от

...
Вилнюс предлага по 300 евро на нелегалните мигранти, влезли от
Коментари Харесай

Вилнюс дава по 300 евро на мигрант, ако се върнe в родината си

Вилнюс предлага по 300 евро на незаконните мигранти, влезнали от Беларус, в случай че се съгласят да се върнат в родината си. Това заяви през днешния ден по литовското национално радио Евелина Гудзинскайте, шеф на департамента по миграция към вътрешното министерство на Литва, съобщи ТАСС.

По думите й сумата ще бъде връчвана в брой на поискалите, преди да се качат на самолета за репатриране. Тя посочи, че тези пари се отпускат еднократно и в случай че някой от мигрантите се озове още веднъж в Литва, няма да може да получи отново този тласък.

ТАСС отбелязва, че по данни на медии трафикантите вземат по 10 000 $ и повече от иракчаните, които желаят да попаднат в Европейски Съюз.

От началото на тази година на литовско-беларуската граница са били арестувани над 4000 противозаконни мигранти, което е 50 пъти повече от броя им през цялата 2020 година. Европейски Съюз упреква беларуския президент Александър Лукашенко, че употребява мигрантите, които транспортира от Ирак, като политическо възмездие за европейските наказания против режима в Минск.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР