Вилнюс. На заседание литовското правителство реши да спре действието на

...
Вилнюс. На заседание литовското правителство реши да спре действието на
Коментари Харесай

ТАСС: Литва преустанови действието на ваксинационните паспорти

Вилнюс. На съвещание литовското държавно управление реши да спре действието на документа за имунизация - по този начин наречения „ паспорт на опциите “, чиито притежатели се употребяват от преимущества при посещаване на огромни търговски центрове, магазини за нехранителни артикули, заведения за публично хранене и публични събития. Министрите единомислещо са приели съответното решение, предава TACC .

" От събота валидността на паспорта на опциите се прекратява. Този документ извърши дилемите за усилване на имунизацията, които бяха сложени при въвеждането му, и направи допустимо избягването на карантината ", сподели министърът на опазването на здравето Арунас Дулкис.

Министерският съвет на страната анулира и наложителното от време на време тестване на служащите в избрани сфери на икономическата и социална активност.

От 13 септември 2021 година, без специфичен документ, публикуван на имунизираните против ковид или оздравели от Covid-19, беше невероятно да се влезе в търговски центрове в Литва с повърхност над 1500 квадратни метра, както и във всички нехранителни магазини. На такива лица не бяха предоставени редица услуги, беше затворен входът за заведения за публично хранене, за публични прояви. На 28 декември условието за подобен документ влезе в действие освен за възрастни, само че и за деца на 12 и повече години.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР