Вилнюс/Москва. Държавите-членки на НАТО ще обсъдят предложенията на Русия за

...
Вилнюс/Москва. Държавите-членки на НАТО ще обсъдят предложенията на Русия за
Коментари Харесай

ТАСС: НАТО ще обсъди следващата седмица предложенията на Русия за гарантиране на сигурността

Вилнюс/Москва. Държавите-членки на НАТО ще обсъдят предложенията на Русия за гаранции за сигурността в Северноатлантическия съвет идната седмица. Това заяви немският министър на защитата Кристин Ламбрехт в неделя по време на визитата си в Литва, предава TACC .

" Ясно дадох да се разбере, че би трябвало да разгадаем напрегнатата обстановка, в която се намираме, както на дипломатическо равнище, по този начин и посредством надеждни ограничаващи ограничения. Това включва обстоятелството, че би трябвало да беседваме между тях ", сподели тя на конференция с литовския си сътрудник Арвидас Анушаускас. „ Това значи, че разискването на предложенията, които бяха показани от Русия, е вярно и значимо, само че е невероятно (да се позволи) на Русия да диктува на сътрудниците от НАТО по какъв начин да се нареждат “, сподели министърът. „ Това би трябвало да е ясно и ние ще го покажем доста изрично по време на консултациите “, продължи Ламбрехт.

„ Ще обсъдим тези оферти в Северноатлантическия съвет идната седмица “, сподели немският министър на защитата.

Ламбрехт също по този начин акцентира, че прави първото си посещаване като министър в Литва " напълно съзнателно ". „ Ние стоим твърдо на страната на нашите сътрудници и другари “, сподели тя. „ Ние в НАТО сме подготвени да застанем уверено, както и да се сплотим, в името на сигурността на нашите съдружници “, сподели Ламбрехт. Тя означи, че алиансът следи от близко развиването на обстановката в Украйна.

В петък, 17 декември, съветското външно министерство популяризира два съветски проектодокумента за обезпечаване на правни гаранции за сигурност от Съединените щати и Северноатлантическия алианс. По-рано съветският президент Владимир Путин прикани НАТО да стартира основни договаряния за даване на Русия с надеждни и дълготрайни гаранции за сигурност. Той посочи, че Москва има потребност точно от правни гаранции, защото по-рано западните сътрудници не са изпълнявали съответните си устни отговорности. Както сподели пред кореспонденти прессекретарят на съветския президент Дмитрий Песков, помощникът на Путин Юрий Ушаков е споделил на съветника по националната сигурност на Съединени американски щати Джейк Съливан, че Москва е подготвена неотложно да стартира договаряния по проектодокументи за гаранции за сигурност. Заместник-министърът на външните работи Сергей Рябков ще съставлява Русия на консултациите.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР