Вили Лилков ще отговори в понеделник дали ще се кандидатира

...
Вили Лилков ще отговори в понеделник дали ще се кандидатира
Коментари Харесай

Вили Лилков мисли до понеделник дали ще се състезава за кмет на София

Вили Лилков ще отговори в понеделник дали ще се кандидатира за кметските избори в София. За Българска телеграфна агенция някогашният зам.-председател на Столичния общински съвет сподели:

" Тази подписка малко ме сварва неопитен, ще би трябвало да се съветвам и да поговоря още веднъж, да преценява поддръжката и възможностите, които бих могъл да имам, уточни той. До понеделник ще дам отговор. "

По-рано денем политици и интелектуалци оповестиха във Facebook, че са почнали подписка за издигане на кандидатурата за кмет на София на проф. Вили Лилков.

Самият Лилков съобщи, че множеството от тези хора в самостоятелни диалози са му декларирали, че ще го поддържат.

Първоначално 27 души сме се подписали, само че доста се причисляват, разяснява Иван Сотиров, един от подписаите се.  По думите му задачата е десните хора и демократичната общественост да гласоподават за нещо същинско, а не да са изправени пред избор " кое е по-малкото зло " - кандидатура, която да им даде опция да гласоподават по съвест.

Във Facebook е основана специфична група " Вили Лилков за кмет на София ", където е оповестена подписката. От страницата на фейсбук групата оказва се, че измежду подписалите се под номинацията на Вили Лилков са Аня Пенчева, Богдана Карадочева, Ваньо Шарков, Васил Георгиев – Кръпката, Ивайло Цветков – Нойзи, Иван Лечев, проф. Йордан Бакалов, Михаил Вешим, Муравей Радев, Надежда Нейнски, Николай Ненчев, Петър Москов - ръководител на КОД (Консервативно обединяване на десницата),Стефан Димитров, Стоян Радев и Теди Москов.

Професор по физика и лекар на науките, Вили Лилков е дълготраен началник на катедрата по физика в МГУ " Св. Иван Рилски ", общински консултант и зам.-председател на Столичния общински съвет (1999 - 2014 г.) и депутат в 43-ото Народно заседание. Лилков е съавтор е с Христо Христов на книгите " Бивши хора по класификацията на Държавна сигурност " и " Погубената България ". В книгата си " Доблест и наказване - Народният съд и Държавна сигурност против спасителите на българските евреи " Вили Лилков споделя за ориста на малко известни персони, бранители на българските евреи през времето на Втората международна война.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР