Германският канцлер Олаф ШолцОлаф Шолц е германски политик от Социалдемократическата

...
Германският канцлер Олаф ШолцОлаф Шолц е германски политик от Социалдемократическата
Коментари Харесай

Олаф Шолц: Отслабването на ЕС би било саморазрушително

Германският канцлер Олаф Шолц  Олаф Шолц Олаф Шолц е немски политик от Социалдемократическата партия (ГСДП).   От декември 2021 разкритикува апелите за намаляване на Европейския съюз като саморазрушителни и безотговорни, съобщи Ройтерс.

Някои популисти желаят Германия да напусне Европейски Съюз, други - да го отслабят, а трети виждат в Русия и Китай модел за подражателство, сподели Шолц във видеообръщение по случай Ден на Европа. " Какво саморазрушително безумство! ", възкликна той в своето обръщение месец преди идните избори за Европейски парламент.

Проучванията на публичното мнение отреждат рекордно високи резултати за националистическите и евроскептичните партии. Очаква се гласоподавателите да санкционират обичайните партии за това, че не съумяха да обуздаят високата инфлация, да лимитират имиграцията и да обезпечат налични жилища и опазване на здравето, отбелязва Българска телеграфна агенция.

По-рано тази година съпредседателката на немската крайнодясна партия " Алтернатива за Германия " Алис Вайдел прикани в страната да бъде създаден референдум за участието в Европейски Съюз и за ограничение пълномощията на Европейската комисия.

Днес Шолц сподели, че европейското единение е от първостепенно значение на фона на войната на Русия против Украйна и несигурността преди президентските избори в Съединени американски щати през ноември. " Колко безотговорни би трябвало да сте, с цел да поставяте нашата обединена Европа под въпрос в такива времена? ", попита сбито той.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР