Виктория Томова отпадна в последния квалификационен кръг на Ролан Гарос,

...
Виктория Томова отпадна в последния квалификационен кръг на Ролан Гарос,
Коментари Харесай

Силите на Томова стигнаха за само един оспорван сет срещу световната номер 9

Виктория Томова отпадна в последния квалификационен кръг на Ролан Гарос, отстъпвайки след тайбрек в третия сет на сръбкинята Олга Данилович. Късметът обаче се усмихна на Вики и тя получи късмет да дебютира в главната скица на шампионата, където жребият ѝ отреди да се изправи против Даниел Колинс. Световната номер 9 се радва на най-силния интервал в своята кариера, като доближи до финала на Аустрелиън Оупън през този сезон.

Днес американката образно сподели, че е надалеч по-класна тенисистка по отношение на първата ни ракета и я надигра с 6:0 6:4. Все отново българката може да бъде удовлетворена с представянето си във втория сет, където затрудни оптимално именитата си съперничка, само че до изненада не се стигна. По този метод Колинс се класира за идващия стадий на конкуренцията, а там я чака среща с една всред Шелби Роджърс и Тереза Мартинцова.

Деветата сложена имаше съществено превъзходство още от самото началото и можехме да забележим какъв брой по-мощни са нейните удари по отношение на тези на родната ни представителка. Фаворитката пласираше голям брой уинъри, възползвайки се от късите отигравания на Томова и откриващият сет беше в историята за единствено 25 минути.

Българката най-сетне спря отрицателната си серия и завоюва своето подаване, а след това осъществя пробив и поведе с 2:0. Отговорът на по-високоранкираната тенисистка се оказа незабавен и равенството беше възобновено, само че Вики към този момент действаше съвсем безпогрешно и предизвикваше голям брой неточности от другата страна на мрежата. Така Томова още веднъж излезе напред в резултата при 4:2, единствено че оттова насетне не завоюва нито гейм повече и финалистката от Мелбърн справедливо продължи напред във френската столица.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР