Виктория Томова остана на крачка от основната схема на Ролан

...
Виктория Томова остана на крачка от основната схема на Ролан
Коментари Харесай

Отново на победния път: Томова отнесе бивша финалистка от Големия шлем

Виктория Томова остана на крачка от главната скица на Ролан Гарос, откакто отсъпи в решителния кръг на пресявките от сръбкинята Олга Данилович. Впоследствие Вики реши да продължи с изявите си на червени кортове и се изяви на конкуренцията в хърватския град Макарска, където отстъпи на 17-годишната Линда Носкова. Началото на новата седмица обаче донесе завършек на недотам сполучливите изяви на първата ни ракета напоследък, тъй като тя реализира победа в откриващия кръг на WTA 125 шампионата във Валенсия.

Там българката трябваше да се изправи против славната ветеранка Сара Ерани, която можеше да се похвали с достигането до финала на Ролан Гарос, както и спечелването на още цели седем трофеи върху землена настилка. Всичко това не оказа помощ италианката да се оправи със съпротивата на родната ни представителка и Вики се наложи с рутинното 6:4 6:3, с цел да си обезпечи дуел против една всред Варвара Грачева и Рената Заразуа.

Бившата номер 5 започва дуела на доста високо равнище, като печелеше огромна част от дългите замени и Томова не можеше да откри междина през нейната отбрана. Постепенно софиянката откри своя темп, а сервисът на Ерани още веднъж се трансформира в нейна слабост, защото двойните неточности заваляха от ракетата на 36-годишната състезателка. Тези условия разрешиха на нашата сънародничка да навакса ранния си пробив пасив и удържа на натиска от другата страна на мрежата, спасявайки три следващи брейкбола в седмица гейм. Оттам насетне българката доминираше на корта и откриващият сет справедливо отиде в актива ѝ.

Втората част още веднъж стартира с ранен брейк в интерес на Ерани, единствено че Вики нямаше желание да хаби непотребна сила на корта и бързо застигна своята съперничка. Италианката откри сили да завоюва идващото си подаването, което я изведе напред с 3:2, само че първата ни ракета отреагира със серия от четири поредно извоювани гейма и по този начин успеха отиде в нейната сметка.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР