Сърбия подписа меморандум за разбирателство с китайската компания CRRC Changchun

...
Сърбия подписа меморандум за разбирателство с китайската компания CRRC Changchun
Коментари Харесай

Сърбия договори с Китай сделка за 9 електрически влака при визитата на Си Дзинпин

Сърбия подписа меморандум за съгласие с китайската компания CRRC Changchun Railway Vehicles и се контракти да купи девет електрически влака. Това заяви сръбският министър на строителството, превоза и инфраструктурата Горан Весич.

„ Подписан е контракт за закупуване на електрически влакове със скорост 120 километра в час “, сподели Весич, представен от организация Танюг. Той означи, че влаковете ще бъдат приспособени към всички стандарти на Европейски Съюз, а доставката им би трябвало да завърши до 31 декември 2026 година „ Готови сме да използваме техния богат опит и познания в транспортния бранш и да осигурим съответен трансфер на познания в поддръжка на локалното развиване, в това число подобряването на железопътния пътнически превоз в Сърбия и свързаната железопътна промишленост “, заключи министърът. Сръбското държавно управление на съвещание на 7 май, в навечерието на визитата на китайския президент Си Дзинпин в републиката, одобри редица документи за съдействие с Китай в региона на инфраструктурата, селското стопанство, осведомителните технологии и туризма.

Във вторник сръбският президент Александър Вучич, министър-председателят Милош Вучевич и ръководителят на Народното събрание Ана Бърнабич посрещнаха тържествено Си Дзинпин на летището в Белград. Тържественият банкет на китайската делегация, водена от Си Дзинпин ще бъде на 8 май в Белград. Церемония по случай визитата на китайската делегация от 400 души ще се състои в държавния комплекс на Камарата на Сърбия. Ще бъде проведен и празничен обяд, на който президентът на Китай Си Дзинпин ще опита обичайни сръбски ястия и виновност и ще може да се запознае с музикална стратегия на сръбски и китайски език.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР