Европа трябва да попречи на Китай да наводни пазара на

...
Европа трябва да попречи на Китай да наводни пазара на
Коментари Харесай

Фон дер Лайен: Не бива да допускаме Китай да наводни пазара за електромобили

Европа би трябвало да попречи на Китай да наводни пазара на блока с електрически коли . Това съобщи ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, представена от Ройтерс.

Честната конкуренция е добра. Това, което не ни харесва, е, когато Китай наводнява нашия пазар с всеобщо субсидирани електрически коли. И ние би трябвало да се оправим с това, би трябвало да защитим нашата промишленост, акцентира тя.

В момента Европейският съюз организира антисубсидийно следствие на китайските електрически транспортни средства , с цел да дефинира дали да им наложи наказателни мита.

Разследването, почнало публично през октомври, може да продължи до 13 месеца. Европейска комисия може да наложи краткотрайни мита на китайските електрически автомобили.

Урсула фон дер Лайен прикани финансовите министри на Европейски Съюз най-сетне да се обединят, с цел да завършат от дълго време разисквания съюз на финансовите пазари. Един по-добре интегриран съюз на финансовите пазари може да направи допустимо вложението на до 470 милиарда евро в стартъпи, добави тя.
 Китай възразява против европейския протекционизъм в зелените технологии
Китай възразява против европейския протекционизъм в зелените технологии

Китайски търговски представител организира европейска обиколка
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР