Виктория Томова демонстрира отлична игра през миналата седмица на WTA

...
Виктория Томова демонстрира отлична игра през миналата седмица на WTA
Коментари Харесай

След трофея в Чикаго: Томова се бори, но остана далеч от победа на старта на US Open

Виктория Томова показва отлична игра през предходната седмица на WTA 125 шампионата в Чикаго, където завоюва своя първи трофей от сходна категория, откакто по пътя си реализира четири следващи победи над тенисистки от топ 100, само че през днешния ден българката не съумя да придвижи стремежа си на Откритото състезание на Съединени американски щати и отстъпи още в откриващия си дуел. На старта най-хубавата ни тенисистка се изправи против локалната представителка и международна №59 Пейтън Стърнс, само че в хода на целия дуел американката държеше контрола и след единствено час и половина игра се поздрави с крайния триумф - 6:3 6:4.

Още от началните минути на дуела представителката на домакините превъзхождаше родната ни тенисистка по мощност на ударите и с помощта на това постоянно успяваше да пропука отбраната на Вики. Така се стигна до бърз задатък от пробив и 3:0 за Стърнс още на първата отмора, след което пък станахме очевидци на серия от 4 следващи брейка. В последна сметка обаче доста по-офанзивният метод на американката направи разликата в решителните минути от сета, който отиде в нейната сметка.

В началото на втората част Вики продължи да бъде извънредно уязвима от линията за сервис и инкасира пробив във всяко от първите си три подавания, откакто всякога биваше оптимално притисната от дълбокопласираните и високоскоростни удари на съперничката. Това напълно скоро докара до закъснение от 1:4 за Томова, която в идващите геймове стабилизира представянето си и съумя да понижи пасива си до един пробив разлика. Най-добрата ни тенисистка даже разполагаше с три благоприятни условия да върне и втория брейк, когато Стърнс сервираше за крайната победа при 4:5, само че няколко пропуща я лишиха от късмет за поврат и по този начин след тъкмо час и 35 минути домакините можеха да ликуват.

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР