Виктория РадеваеСпортист на Пловдив“ за 2023.22-годишната пловдивчанка, която спечели европейското

...
Виктория РадеваеСпортист на Пловдив“ за 2023.22-годишната пловдивчанка, която спечели европейското
Коментари Харесай

Виктория Радева е Спортист на Пловдив за 2023 година!

Виктория Радевае " Спортист на Пловдив “ за 2023.22-годишната пловдивчанка, която завоюва европейското състезание за дами по шахмат бе определена в годишната анкета.СамопредидниРадевабеобявена и за " Спортист на годината " на Пловдивски университет.

На втора позиция в класацията остана европейският първенец и сребърен медалист от Световното състезание по карате в дисциплината шинкиокушин Валери Димитров, а призовата тройка добави стрелецът Кирил Кирилов, спечелил бронзов орден от Световното състезание по пукотевица в дисциплината 10 метра револвер.

На церемонията в " Галерия 2019 " Виктория Радевабе извънредно разчувствана иотновозаяви, че е сбъднала мечтатаси.

„ На първо място съм доста щастлива, това е една моя фантазия да представям моя обичан град. Исках и да покажа, че шахматът е един извънреден спорт, тъй като в профил хората не виждат компликациите пред нас.Сега следва централизация върху изпитите в университета и по-късно още веднъж се отправям в подготовка за Олимпиадата през 2024г. "

На въпросъткак се усеща откакто „ Българската спортна федерация по шахмат “ получи лиценз от ФИДЕ, Вики Радева съобщи:

„ Много е значимо за нас да имаме федерация, която да стои зад тила ни. Това и извънредно позитивна вест за шахматът в България и в този момент от нас, състезателите, остава да покажем на какво сме способни “

Номинирани в класацията тази година бяха общо 34 спортисти в 14 спортни категории, а участници в гласуването по традиция саместните клубове, които разпределятвота до десета позиция.

А ето и класирането на останалите състезатели в конкуренцията:

1. Виктория Радева – СКШ „ Марица “ – шахмат

2. Валери Димитров – АСКК „ Тракия “ – карате шинкиокушин

3. Кирил Киров – АСК „ Тракия “ – спортна пукотевица

4. Диана Петкова – ПК „ Спринт “ – плуване

5. Пламена Миткова – СКЛА „ Локомотив “ – лека атлетика

6. Борислава Иванова – Семеен кодекс „ Аеробика АМД “ – аеробика

7. Иванка Попова – АСКК „ Тракия “ – карате шинкиокушин

8. Илиян Радулов – Търговска колегия „ Тракия “ – тенис

9. Лилия Митрева АСТК „ Тракия “ – таекуондо

10. Александра Начева СКЛА „ Ботев “ – лека атлетика

Преди началото на церемонията, някоиот най-изявените млади гении получиха стипендии и награди. Наградите бяха за балканската шампионка на скок на дължина - Радина Величкова, международната шампионка по художествена гимнастика - Ванеса Емилова, както и международния първенец по аеробика Александър Машинков. Също по този начин награди получиха и най-хубавите спортисти на армията на България - младши сержант Ваня Гатева и младши сержант Неделчо Василев.

На събитието участваха и ръководителят на общински съвет - Атанас Узунов, регионалният шеф - Илия Зюмбюлев, командирът на Съвместно командване на специфичните интервенции - Явор Матеев, заместник-кметът на Пловдив Николай Бухалов, както и кметът на Пловдив - Костадин Димитров. Той заяви и огромната спортна вест за обезпеченото финансиране за стадионите на " Ботев " Пловдив и " Локомотив " Пловдив.

Пловдив изпраща една извънредно сполучлива година в спорта, с цели 48 медала от конгреси като международни и европейски шампионати, балкански олимпиади, както и огромни интернационалните шампионати.

Автор Георги Сапунджиев
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР