Вижте няколко правила за етикет, които би трябвало да спазвате.

...
Вижте няколко правила за етикет, които би трябвало да спазвате.
Коментари Харесай

Малки правила за етикет, към които да се притържате в ежедневието си

Вижте няколко правила за етикет, които би трябвало да спазвате.

Кога да започнете да се храните

Ако сте седнали на маса с осем или по-малко посетители, изчакайте, до момента в който всички бъдат обслужени и домакинята да стартира да яде. На дълга банкетна маса може да започнете, когато е сервирано на няколко души.

Какво да държите на масата

Всички неща, които не са свързани с храна (и декорация), би трябвало да останат надалеч от масата - ключове, чанти, слънчеви очила и изключително телефони.

Ако би трябвало да се обадите по телефона

Ако сте в обстановка, в която бихте се извинили, с цел да отидете до тоалетната, би трябвало също да се извините, преди да се обадите по телефона си.

Какво да извършите, в случай че не пиете вино

Не правете на въпрос, като казвате, че не пиете. Просто поставете върховете на пръстите си върху ръба на чашата и кажете " Днес не, благодаря ".

Как да говорите на спийкър

Не използвайте високоговорител, в случай че не сте в офиса си и организирате среща, на която участва някой отдалечено. Предупредете индивида, с който говорите, че участват други, затворете вратата и не бъдете бъбриви.

Ето някои съществени етикети на летището

След като сте на борда, приберете нещата си и бързо се махнете от пътеката. Когато чакате багажа си, не заставайте покрай въртележката, пристъпете напред единствено когато взимате чантата си.

Кога да изпращате бизнес и работни имейли?

Работните имейли могат да се изпращат когато и да е, само че бизнес мейлите би трябвало да бъдат лимитирани до един час преди началото на работния ден и до два часа след края му, съгласно " The Modern Gentleman ".

Ето верния метод да изстискате лимон в напитката си:

Използвайте ръката си, с цел да предпазите лимона, до момента в който го изстисквате в студения чай, с цел да не опръскате по нехайство индивида до вас в очите.

Това е главният на салфетките, който хората пропущат

Ако ядете и желаете да отпиете, попийте устата си със салфетка, с цел да избегнете оцветяване на ръба на чашата.

За взимането на останалата храна за у дома:

Когато сте на открито с другари или семейство - даже в изтънчен ресторант – може да поискате останалата храна да бъде опакована.

Това е верният метод да употребявате телефона си по време на работа

Ако оставите мобилния си телефон на бюрото си, изключете мелодията. Особено в случай че вашата е нещо на Джъстин Бийбър, написа " Профит.бг ".
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР