Вижте начините, по които могат да се платят задълженията.Вече тече

...
Вижте начините, по които могат да се платят задълженията.Вече тече
Коментари Харесай

В Асеновград започна кампанията за плащане на данъците с 5% отстъпка

Вижте методите, по които могат да се платят отговорностите.

Вече тече акцията по възнаграждение на типовете локални налози и такса битови боклуци за 2022 година Жителите могат да се възползват от 5%-тната отстъпка, в случай че платят отговорностите си в период до 30.04.22 година Всеки може да ревизира цената на налога си в уеб страницата на община Асеновград: „Меню“ – „Електронни услуги“ – „Задължения към локални данъци“. За задачата е належащо да се попълни ЕГН, пин код, публикуван от общината, и съответният код за сигурност. За налог върху недвижимите парцели, такса битови боклуци и налог върху транспортните средства срокът за заплащане е на две равни вноски. Първата е до 30.06.22 година, а втората – до 31.10.22 година От отстъпката от 5% могат да се възползват жителите, платили отговорностите си за цялата година.

Плащането на налог здания и такса боклук, налог моторно транспортно средство (МПС), патентен налог, туристически налог и налог за таксиметровите транспорти може да се реализира по няколко разнообразни метода. Община Асеновград дава опция данъчните отговорности да се платят онлайн посредством Виртуален ПОС терминал на уеб страницата –, посредством превод по банков път, на касите в „Информационен център“ в постройката на общинската администрация, както и посредством „Easy Pay“, „еРay“ и в Български пощи. Инспекторите дежурят по график, за да се обслужват жителите без спиране от 08:00 ч. до 17:00 ч. Касите към отдела са със същото работно време.

Община Асеновград се старае хората да бъдат обслужени навреме и качествено. Ежедневно чиновниците от отдела за администриране, установяване и събиране на локални налози и такси обработват претенции, заявления, заявки, информация от нотариуси за подписани покупко-продажби, пишат се актове за определяне на отговорности на неизрядните длъжници, дават отговор на телефонни позвънявания и запитвания от жители, отразяват счетоводно постъпилите суми по банков път. Ръководството на общинската администрация акцентира, че приходните звена заемат значимо място в структурата на общината, защото обезпечават немалка част от приходите с общинския бюджет и подкрепят икономическата й резистентност.

Относителният дял на събраните средства от локални налози и такси битови боклуци за 2021 година е 63,08% в общата сума на приходите с общински темперамент. В съпоставяне с миналата 2020 година постъпилите суми от тези доходи са с 1 087 107 лв. повече. Събираемостта от локалните налози и такса битови боклуци за 2021 година за община Асеновград е към 82% за типовете налози. От отдела регистрират процентното съответствие като положително, изключително в тази сложна за всички ни година. За всяко обитаемо място в общината процентът на събираемост е друг. Припомняме, че общинската администрация е задължена да предава неизрядните данъкоплатци на частни правосъдни реализатори. Те, от своя страна, образуват изпълнителни каузи и подхващат следващи дейности за събиране на дължимите суми.

Община Асеновград благодари на жителите, че заплащат налозите си в период!
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР