Вижте какви предложения за по-ниско потребление се зародиха на Стария

...
Вижте какви предложения за по-ниско потребление се зародиха на Стария
Коментари Харесай

Енергийната криза в Европа: Мерките са от комични до драстични

Вижте какви оферти за по-ниско ползване се зародиха на Стария континент

От комични оферти до фрапантни ограничавания – до каква степен се простират опитите на Европа да пести от ток? Изправен ли е пред режим на тока Старият континент? Кореспондентите на във Франция и Англия ревизираха какви ограничения се подхващат на Запад, с цел да се ограничи потреблението на сила.

Властите в Париж неотдавна взеха решение осветлението на Айфеловата кула да се изключва с час по-рано. По-малко и на по-икономичен режим ще светят и хилядите гирлянди на „ Шан-з-Елизе ” за идните коледни празници. Скъпите бутици в столицата също ще би трябвало да изключват осветлението си след 22 ч. Това важи и за огромна част от публичните здания. Целта е процентът на спестената електрическа енергия в идващите две години да доближи 10.

Мерки за икономии на ток се вкарват и в други страни в Европа. Някои от рестриктивните мерки звучат даже комично. Сред ексцентричните оферти бяха слагане на таймери под душа в Нидерландия, готвене на изключени котлони в Италия и затвор за прекалено отопление в Швейцария.

Растящите цени на ток и газ принудиха разнообразни бизнеси да преустановят работа във Англия. Сред най-засегнатите са обичайните пъбове. Проучване демонстрира, че броят на тези места за забавление е намалял със 7000 през последните 10 години.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР