Виждате колко червени линии бяха начертани, и каква беше патовата

...
Виждате колко червени линии бяха начертани, и каква беше патовата
Коментари Харесай

Станислав Балабанов: Парламентарната република вече е изчерпана и това се доказваше всеки ден в 48-ия парламент

Виждате какъв брой червени линии бяха начертани, и каква беше патовата обстановка в Народното събрание – народните представители не можеха да изберат даже ръководител на Народно събрание.

Парламентарната република е към този момент изчерпана, което всички видяхме в дейностите на последното 48-о Народно събрание.
Това съобщи пред bTV депутатът от предходните три Народното събрание и член на Инициативния комитет на референдума – Станислав Балабанов (ИТН).

Той акцентира още, че когато конституцията се отвори за промени, най-сетне ще може да се създадат и измененията в правосъдната система, които толкоз години се отсрочват.
„ При президентска република ще има в действителност самостоятелни три управляващи, за разлика от в този момент. И най-сетне Народното събрание ще работи законово и независимо. В една президентска република Президентът назначава Министерски съвет, и по този начин Народното събрание ще може да съществува независимо, без да е бърсалка за премиера “.

Според него, в случай че станем президентска република, Народното събрание най-сетне ще работи в осъществяване на закона. „ Не е инцидентно, че точно Народното събрание е институцията с най-ниско доверие измежду българите, съгласно изследванията на социологичните организации “.

Балабанов бе безапелационен, че страната е изпаднала в тежка конституционна рецесия.

„ Като естествени и свободни български жители, ние разсъждаваме какъв излаз да намерим, тъй като парламентарно показаните партии демонстрираха своите лица, които не са по никакъв начин приятни “.

Той разясни още, че законът е спазен и заложеният въпрос в предлагания референдум, е за привикване на Велико национално заседание, тъй като единствено то може да смени системата на държавно ръководство.

Според него, в случай че хората, които не гласоподават, излязат и гласоподават, те ще трансформират изборните резултати.
„ С неявяването си на избори, българските жители позволяват партии като ГЕРБ и Движение за права и свободи да имат съществени парламентарни групи, тъй като твърдите ядра на тези обединения постоянно гласоподават “.

Затова напълно от българските гласоподаватели зависи какво ще се случи, посочи Балабанов и добави, че това е смисълът на демокрацията – тя разрешава българските жители да бъдат запитани каква е волята им.

Точният въпрос за референдума е дефиниран по този начин:

„ Подкрепяте ли производство на избори за Велико Народно заседание, което да реши въпросите за промени във формата на държавно ръководство от парламентарна република в президентска република? “
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР