Виждам те КАТ-Варна 23-годишният Венцислав, който беше задържан за срок до

...
Виждам те КАТ-Варна
23-годишният Венцислав, който беше задържан за срок до
Коментари Харесай

Мотористът, потрошил пешеходката по бул. Трети март, е на свобода заради влошено здраве

Виждам те КАТ-Варна 23-годишният Венцислав, който беше арестуван за период до 72 часа от Районната прокуратура във Варна след злополука по бул. " Трети март " на 17 април, е освободен от ареста заради влошено здравословно положение. Това заяви за Varna24.bg изпълняващия длъжността областен прокурор на Варна Георги Конов.  

Припомняме, че младежът бе привлечен като обвинен за шофиране без удостоверение за правоуправление и с подправени регистрационни номера на управлявания от него мотор.

Той бе арестуван, след злополука на бул. " Трети март “ във Варна, когато при ръководство на мотор блъсна пресичаща на пешеходна пътека жена. Пешеходката бе настанена с голям брой контузии и заплаха за живота в реанимация на МБАЛ " Св. Анна ".

Вследствие на злополуката пострада и возещата се на мотора спътничка на обвинения. Още тогава от полиция и прокуратура оповестиха, че 23-годишният мъж в никакъв случай не е имал удостоверение за ръководство на МПС. Разследването по случая е открило също, че управляваният от него мотоциклет е с прекъсната регистрация, а поставените регистрационни табели са на друго МПС. 

Очакваше се на 19 април Районната прокуратура във Варна да внесе искане във Варненския областен съд за взимане мярка за неотклонение " Задържане под стража “ на обвинения.

Ето какво изясни прокурор Конов по случая:

" Искане не беше импортирано от Районния съд, защото след привличането му като обвинен Венцислав получи проблеми и беше настанен в неврологичното поделение на МБАЛ " Св. Анна " за наблюдаване и лекуване. Така все още, когато изтекоха 72 часа от задържането му, беше невероятно внасянето на искане за мярка " Задържане под стража ". Ако се укрие или извърши друго закононарушение такава мярка ще бъде взета. "  

На въпроса дали при влизането в болница на даден арестуван отпада опцията да му бъде наложена мярка за неотклонение, прокурор Конов разяснява:

" Не е тъкмо по този начин, само че тогава бяха осъществени операции с него и затова. Въпреки, че по първична информация нямаше данни да е потърпевш тежко при злополуката, признаците са се показали по-късно и това наложи намесата на незабавна помощ. След рухването е получил увреждания. Въпреки, че имаше отвод от негова страна да бъдат взети проби за алкохол и опиати, след привличането му като обвинен с предписание на съда му бяха взети наложително кръвни проби и се чакат резултатите. Делото ще завърши в доста къси периоди, най-малко такива са настройките у наблюдаващия прокурор. Лицето няма да бъде арестувано в ареста и след изписването му от болничното заведение ", добави прокурор Конов.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР