Виждам балансиран служебен кабинет с експерно начало и хора отдадени

...
Виждам балансиран служебен кабинет с експерно начало и хора отдадени
Коментари Харесай

Акад. Николай Денков: У нас има два лагера, Борисов е начело на единия

Виждам уравновесен длъжностен кабинет с експерно начало и хора отдадени на работата си. Искам да поздравя новия кабинет и да пожелая триумф, тъй като дилемите ще бъдат сложни. Това съобщи министърът на образованието в оставка акад. в предаването " Лице в лице " по bTV.

Новият министър на образованието Сашо Пенов е човек с богат администартевен опит, доста почитан в нашата система. Министерството е в доста подредено положение, квалифицирано за това, което следва. Ако се откри последователност ще посрещне 15 септември, както би трябвало, което е главната задача, сподели още министърът в оставка. 

Денков съобщи, че не може да каже дали в служебния кабинет има лица като Кирил Петков и Асен Василев, които да създат своя партия и да останат в политиката.

Кирил Петков и Асен Василев взеха решение да влязат в политиката, откакто се провалиха два опита за сформиране на държавно управление. Имаше вакуум и те трябваше да го запълнят. Сега обстановката е друга - има обрисувани лагери и огромната битка ще е кой от тези два лагера ще надделее в този момент. Единият се пробва да оправдава хора и групи, научили се да отклоняват публични средства през последните 12 години. Другият се пробва да подреди страната. Не виждам по какъв начин ще стане това отпред с Борисов от другата страна, изясни още Денков. 

Той добави, че няма по какъв начин да бъде поканен да бъде част от служебния кабинет, тъй като преди месеци е влязал в управата на " ". 

Акад. Денков разяснява и връзките сред президентът Румен Радев и министър председателят в оставка Кирил Петков. 

Не мога да го нарека раздор, има разнообразни менния. И Румен Радев и Кирил Петков се пробват да създадат най-хубавото за България. Имат разминавания по отношение на това по какъв начин би трябвало да стане. Има разлика в отношенията за " Газпром " и енергийните доставки. Важно е да се потърси опцията за разговор. Колегите от правителсвтото направиха всичко допустимо да обезпечат доставки на газ до края на зимата. Танкери са обезпечени, както и първите места за доставка и газифициране на втечнения газ. Решенията ще бъдат на служебното държавно управление и те би трябвало да си носят следствията, уточни още той. 

Денков означи, че дали ще бъде възобновени доставките от " Газпром " е решение на служебното държавно управление. Но съгласно него е рисково да се разчита на доставки на газ от " Газпром ". 

Относно предизборна коалиция сред " " и " Демократична България ", просветителният министър в оставка означи, че идващите дни следва съвещание на ръководещите органи и тогава ще се вземе решение по кой път да се върви. И добави, че съгласно него е редно да се вземат поради социологическите изследвания, тъй като те демонстрират кой е верният метод и за двете партии. 

Разпадането на обединението се дължи на " ИТН ", това никой не го слага под въпрос. При значими решения " ИТН " е сама против другите партии. Ако има неточности те са най-много в връзката, посочи акад. Денков. 

Той разяснява и работата си в просветителното министерство. 

В началото си поставихем 9 точки, от които 5 са реализирани, по останалите имаме прогрес. Прегледът на образователните стратегии, извънредно значима задача. Ние приключихме първия стадий, подготвени са отчетите къде са проблемите. Сигурен съм, че идващият министър ще продължи да работи. Има няколко основни проблеми - композиция акадамичен език, който не се схваща от децата, незадоволително образци и незадоволително пояснение за какво това се учи от децата. Общото е, че би трябвало да се промени метода към писането на учебниците. Затова залагаме на учителите, тъй като те имат най-хубав нюх кое е положително за децата, сподели още министърът в оставка. 

По думите му има доста дребна възможност за онлайн образование.

Новите разновидности са много по-щадящи и минават по-бързо. Променихме огранизацията за излзиане в онлайн образование и тя е доста по-щадяща и децата ще излзиат единствено в случай че има доста огромен риск за тях персонално. Ние към този момент сме в червени области, само че никой не разисква затваряне. Доста съществени са вредите от онлайн образованието. Ако се разболеят огромен брой деца, някои от тях ще имат здравословни проблеми, а някои и ще починат. И това се случи, посочи акад. Денков. 

Не скърбя, че съм част от постоянния кабинет. Успяхме да свършим ужасно доста работа. Горд съм с това, което успяхме да създадем в този къс период. Не е моя работа да си пиша оценка, това би трябвало да го свършат хората в профил, заключи министър Денков. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР