виж галерията Започна превантивно изграждане на пясъчни диги по ниските части

...
виж галерията
Започна превантивно изграждане на пясъчни диги по ниските части
Коментари Харесай

Изграждат пясъчни диги край езерото Вая

виж галерията Започна превантивно създаване на пясъчни насипи по ниските елементи на езерото Вая и по протежението на бул. "Тодор Александров ". Акцията има за цел да предотврати наводняване на пътното платно при положение, че равнището на езерото продължи да се повишава.

Засега такава заплаха няма, защото водите на Вая са в предупредително, а не в сериозно ниво. В момента водите на езерото се оттичат гладко към канала, който свързва Вая с Черно море.

Около 1 000 торби с пясък се слагат в най-ниските места на брега на езерото. В акцията вземат участие над 50 души от общинската работа "Управление при рецесии, публичен ред и сигурност ", "Пожарна сигурност и отбрана на популацията ", доброволци от доброволческите формирование към Община Бургас и хора, лишени от независимост.

Районът е под 24-часов мониторинг, осъществяван от Информационната система за ръководство на водите на Община Бургас и ри потребност дигите ще бъдат подсилени.

Прогнозата на метеоролозите за Бургас е, че преваляванията в региона ще бъдат краткотрайни и през днешния ден и на следващия ден не се чакат по-обилни количества дъжд.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР